Falkenbergs Alexander Franzén under bordtennismatchen i Pingisligan mellan Rekord och Falkenberg den 15 september 2016 i Helsingborg.
Falkenbergs Alexander Franzén under bordtennismatchen i Pingisligan mellan Rekord och Falkenberg den 15 september 2016 i Helsingborg. Bild: AVDO BILKANOVIC

Alexander Franzén lämnar Falkenbergs BTK

Nyckelspelaren Alexander Franzén lämnar Falkenbergs Bordtennisklubb som i coronavirusets spår inte kunnat erbjuda honom rätt kontrakt. Falkenbergaren är istället klar för Pingisligan-konkurrenten Munkedal.

ANNONS
|

Pingisligan fick ett abrupt slut förra säsongen. Svenska Bordtennisförbundet beslutade att ställa in SM-slutspelet på grund av coronaviruset.

Nu laddar Falkenbergs BTK inför en ny säsong. Och det gör man med stora ekonomiska besvär. Så stora att klubben inte lyckades förlänga med nyckelspelaren Alexander Franzén.

– I normala fall hade vi kunnat erbjuda honom ett kontrakt som jag är övertygad om att han tackat ja till. Men i dessa tider ser det annorlunda ut och vi har det väldigt tufft ekonomiskt, säger FBTK:s kassör Michael Godtman.

Skrev på för Pingisligan-konkurrenten Munkedal

Det handlar framför allt om minskade sponsorintäkter.

– De flesta företagen vågar inte just nu. De vill avvakta tills i höst, vilket är förståeligt. Det är en tuff situation för alla.

ANNONS

25-årige Alexander Franzén hade hela tiden hemmaklubben Falkenberg i tankarna, men valet föll på Pingisliga-konkurrenten tillika tidigare klubben Munkedals BTK.

– Jag hade en kontinuerlig kontakt med Falkenberg, men med klubbens ekonomi så gick det inte. Det blev ett ettårskontrakt med Munkedal istället, förklarar Franzén som även hade andra alternativ på bordet.

– Munkedal kändes bäst. Jag har spelat där förut så jag känner spelare och ledare väl.

På grund av coronaviruset har Franzén inte hunnit träna med sin nya klubb.

– Det har varit lugnt med lagträning. Det har blivit mycket fysträning hemma i Falkenberg istället.

Falkenbergs BTK har även räknat bort klubbens andra heltidsspelare, Padasak Tanviriyavechakul, som har flyttat till Frankrike.

– Det är jättetråkigt såklart. Vi blir av med två bra spelare, som också andas Falkenberg i grunden, säger tränaren Mikael Stålbro.

Hur nyckelspelarna ska ersättas är ännu inte klart. Kassör Michael Godtman ser truppen framför sig, men inga kontrakt är påskrivna.

– Vi har muntliga avtal med ett par spelare, men inga påskrifter. Vilka det handlar om vill jag inte gå in på, säger Godtman.

Vem som ska träna laget är också osäkert. Mikael Stålbro har fått ett förslag om att gå ner i tid på tränarposten.

ANNONS

– Det känns jättetråkigt, men situationen är som den är. Klubben kan inte göra så mycket mer, säger Stålbro vars anställning i sådana fall handlar om 50 procent nästa säsong.

Men 45-åringen har inte bestämt sig om han ska vara kvar i klubben.

– Som det ser ut nu kommer jag bli kvar kommande säsong, men det är tidigt att säga i nuläget. Jag har varit i kontakt med andra klubbar om framtiden, även om det inte är något jättekonkret.

Vilka klubbar rör det sig om?

– Det är inget jag vill gå in på.

ANNONS