Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Boman sköt HBK till Allsvenskan

Halmstads BK är tillbaka i Allsvenskan!
Tacka Mikael Boman för det.
Den formstarke anfallaren gjorde två mål och var inblandad i det mesta när HBK körde över Gif Sundsvall med 6-0 på NP3 arena.
– Helt fantastiskt!, myser Boman efter att än en gång sänkt giffarna i en avgörande match.

Superettan

Gif Sundsvall 0

HBK 6

(0-3)

HBK brukar ta raka vägen tillbaka till fotbollens finrum.

Den här gången fick klubben vänta tre år på återtåget.

Tränaren Magnus Haglund har hela tiden hävdat att HBK tar klivet upp i Allsvenskan när laget är redo för det.

Nu var tiden inne.

Efter en stark höst och sex raka segrar blev Gif Sundsvall en munsbit för de för dagen helgula som var heltända och aldrig gav hemmalaget någon chans i den norrländska kylan.

– Vi hade bestämt att vi skulle vinna. Det kändes redan i omklädningsrummet att det var en speciell känsla för ingen ville sitta 12 timmar i bussen hem efter en förlust, skrattar Mikael Boman med en segeröl i handen.

Boman har trevliga minnen från viktiga matcher mot Sundsvall och spelade en avgörande roll i kvalmatcherna både 2012 och 2013.

Nu blev han stor hjälte igen.

Mikael Boman visade vägen

HBK dominerade från början och i den 13:e minuten kom det viktiga 0–1-målet. ”Bosse” trängde undan giffarnas mittback Teodor Stenshagen och sköt in bollen via målvakten Andreas Andersson.

– Jag kände direkt att jag var starkare än deras back och vann duellen efter Antes (Andreas Johanssons) långboll. Sedan satte jag dit den trots att målvakten var på den, säger Mikael Boman.

Därefter fick Sundsvall lite mer att säga till om och skapade några hyfsade chanser, men mitt i pressen kontrade HBK. Emil Tot Wikström var kall och höll i bollen innan han hittade fram till Boman, som satte 2-0 med en distinkt avslutning i krysset.

– Sundsvall hade först hörna så det blev en lång löpning för mig. Jag fick bollen i perfekt läge av Emil och tryckte bollen i nättaket, kommenterar Boman.

Men det var inte slut på det roliga för HBK-anfallaren.

Bara tre minuter efter 2-0-målet nickade ”Bosse” fram till framstörtande Samuel Kroon, som rundade målvakten Andersson och rullade in 3-0 i helt öppet mål.

– Två mål och en assist på mindre än en halvtimme var härligt. Det känns skönt att man gå i bräschen.

Tot Wikström tvåmålsskytt

HBK fortsatte sin offensiv efter paus, pressade högt och skapade målchanser. Bara ribban var i vägen för 0-4 när Joel Allansson fick bra träff utanför straffområdet.

Sundsvall repade mod efter en timme och skapade ett par gyllene reduceringslägen. Pontus Engblom nickade tätt, tätt utanför och i anfallet efter trodde alla att ex-HBK:aren Johan Blomberg skott letat sig in till 1-3, men inhopparen Jesper Carström var på bollen i offsideläge.

– En väckarklocka, killar, skrek Magnus Haglund från bänken.

Han behövde aldrig vara orolig trots att Boman fick gå ut med kramp med dryga kvarten kvar.

Bara någon minut senare fick Emil Tot Wikström läge med vänstern och sköt in sitt sjätte mål för säsongen via stolpen. Mittfältaren hann även med sitt sjunde då han tryckte in 5-0 i 84:e minuten.

På övertid blev det även sjätte mål när inhopparen Alhassan ”Crespo” Kamara rakade in bollen från nära håll.

Då var återtåget fullbordat och när slutsignalen gick bröt det stora jublet ut.

– Det är såklart stor skillnad på att spela i Allsvenskan, men jag tycker att vi har ett intressant lag med en bra stomme, ett starkt ledarteam och många duktiga, unga killar upp till oss lite äldre. Det ser bra ut inför nästa år.

Lär mer om Falkenbergs FF här