Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Nathan Phillips och Linus Markusson lyckades inte vinna några matcher under EM

Boisbrottarna utslagna ur EM

Det blev inget lyckat EM för varbergaren Linus Markusson. Han förlorade sin första match och redan där var mästerskapet över. – Vi var ganska jämna men jag kunde ha gjort en bättre match, sa Markusson.

EM i Huddinge hann knappt börja för Linus Markussons del innan det var över. Matchen, i 50kg-klassen, mot ukrainske Mykyta Uchatiuk avgjordes redan i den första perioden.
– Han var före mig in i situationerna, jag kom i andra hand och jag blev passiv, sa Markusson.
Efter dryga minuten fick han poäng emot sig på grund av passivitet. Precis innan pausvilan avgjordes matchen.
– Jag åkte på ett indyk där, sen blev det 0-0 i andra perioden.
Hur bra var han?
– Han var ju inte dålig, men jag kan lika gärna slå honom nästa gång om vi möts igen.
Markussons hopp om vidare brottning stod nu till att Uchatiuk skulle ta sig till final, men han blev utklassad i sin åttondelsfinal.
– Han åkte ut mot en ryss, men den killen var riktigt bra. Han kan vinna alltihop, sa Markusson som nu fått mäta sig med Europaeliten.
– Det är en rolig upplevelse. Mycket mer konkurrens, de kommer med samma inställning om att styra och ställa i matcherna.
Markussons klubbkamrat, Nathan Phillips, lyckades inte heller vinna sin första match i 54kg-klassen. Phillips förlorade med 3–0 mot ungraren Tamas Török. Ungraren förlorade sedan sin åttondelsfinal och Phillips chans att få brottas om bronset var borta.