Zackrisson efter krysset: ”Vi får dem dit vi vill”

Elfsborg pressade på i slutet men Varbergs Bois höll undan. Det blev ett kryss med stark kämparstämpel.
– Vi får dem dit vi vill. De lipar hela matchen känns det som, säger Hampus Zackrisson.

ANNONS
|

IF Elfsborg jagar en Europa-plats. Varbergs Bois suktar efter andrum för att inte dras in i den absoluta bottenstriden.

– Vi visste att det skulle bli krig från minut ett till 90. De två senaste matcherna har vi tagit stora kliv framåt. Elfsborg är ett topplag och vi spelar jämnt med dem, fortsätter "Zacke”.

Elfsborg har varit starkt på naturgräs den här säsongen och boråsarnas första stora chans var en flygande kontring efter tio minuter. Det var Rasmus Alm som blev fri, dock med Gideon Mensah flåsande strax bakom - men sista utposten Stojan Lukic kom ut snabbt och gjorde en fin räddning

ANNONS

En stund senare fick Lukic ingripa igen nere vid kortlinjen när Bois tappade bevakning på Rami Kaib.

Frederik Holst kapade Robin Tranberg och frisparken tre meter utanför straffområdet sköt Joakim Lindner över.

Precis när det regnade som värst hade Rasmus Alm ytterligare en chans men han smekte skottet tätt utanför.

– Första är vi inte med överhuvud taget. Vi lyckas komma in i matchen genom duellspel. Sen öppnar sig himlen och det gynnar oss i dag, säger Bois tränare Joakim Persson.

Zackrisson gick i klinch med Rasmus Alm

Hampus Zackrisson visade hårdhet i närkamperna, som ofta var 50-50. Oftast också i klinch med Rasmus Alm.

– Vi vet att han är en duktig spelare, men har också lätt för att tappa humöret, säger Hampus Zackrisson om Rasmus Alm i pausintervjun med Dplay.

– Jag gillar när det smäller på. Jag tycker det har saknats i de senaste fem, sex matcherna. Sen måste vi komma till något framåt också, fortsätter "Zacke".

I andra halvlek tryckte Adama Fofana på ett avslut på skottpassningen från Gideon Mensah tvingades Tim Rönning parera till hörna.

– Är det något lag som ska haft ledning i paus så är det Elfsborg. Vi krigar på och har väl tio minuter i andra som vi vaskar ett par chanser, och där borde Adama gjort mål, säger Persson,

ANNONS

Stojan Lukic gjorde en mästerräddning när Gideon Mensah nickskarvade bakåt men Bois-keepern fick upp en näve innan den skulle ha gått in i högerkrysset. Även Joakim Lindner bragdräddade undan en boll på mållinjen med dryga kvarten kvar.

– Alla spelare ligger på tre, fyra fler löpkilometer än vad de har. Visst blir vi trötta och får inte undan bollen, men ändå reder vi ut det bra, säger Zackrisson.

Varbergs Bois har nu samlat ihop 28 poäng. Lagets delmål är att nå 30

– Vi har tur sista femton men försvarar oss med näbbar och klor. Det här är en poäng som kan betyda mycket i slutändan, säger Joakim Persson.

Läs mer: Betygen på Boisspelarna efter krysset

ANNONS