Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Winbo hoppas på en skön repris

Seriepremiär på bortaplan. Mot ett lag som Albin Winbo trivs mot - Mjällby AIF.
- Det är kul att spela ”riktiga” matcher, man höjer sig alltid några procent till, säger mittfältaren.

När Varbergs Bois hade sin sista träning innan premiären mot Mjällby så såg Joakim Perssons val ut att bli Albert Ejupi och Albin Winbo på det centrala mittfältet.

– Senast på Strandvallen fick jag ju komma in och avgöra, minns Albin Winbo om förra årets bortamatch i ”Listerlandet”.

Winbo gjorde liksom de flesta i truppen då sin första allsvenska säsong. Han känner att han fått rutin som är nyttig i år.

– Jag har kommit längre fram på ett helt annat sätt nu. Jag är bekväm och känner att jag kan ta lite större ansvar, säger Albin som förväntar sig en tuff batalj.

– Det kommer inte bli något finspel utan den som krigar mest vinner matchen.

Ska fylla lucka efter Selmani

Förra säsongen hade man Astrit Selmani som gick i bräschen för laget. Det har man inte längre, då profilen kritat på för Hammarby.

– Men vi har fått in (Robin) Simovic och många andra som gjort en bra försäsong, så den luckan ska vi nog fylla, tror Albin.

Nej, bredden är det inget fel på i Varbergs Bois.

– Vi skulle kunna ställt upp med två elvor som är i bra form. 27 man är i träning plus (Daniel) Krezic som går på 50 procent, så skadebilden är positiv. Får vi igång Luke (Le Roux), Gideon (Mensah), Ryan (Moon), Dean (Solomon), Krezic och (André) Boman fullt ut blir konkurrensen ännu bättre, säger tränaren Joakim Persson.

Laget kommer åka tidigt på morgonen och äta i Bromölla innan match.

Vi var där på träningsläger och den maten vill man inte missa, säger ”Jocke” som ser fram emot premiären. Nu står det poäng på spel.

– Det kittlar lite och finns nerver. Sedan är det inte världen bästa planer eller väder så kort sagt: det gäller att ta så många rätt beslut i rätt lägen. Jag är övertygad om att vi kommer vaska fram x antal målchanser. Sedan måste vi sätta vårt försvarsspel hyfsat för Mjällby är makalöst bra på att få ut mycket av lite.

Keanin Ayer är som HN skrivit tidigare tillgänglig för spel, men är inte aktuell för startelvan.

– Inte ens Tassie (Matthews) är avstängd (utvisad i slutet av förra säsongen), vilket är konstigt. Men just nu påverkar det inte laguttagningen med tanke på konkurrenssituation, säger Persson.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här