Wålemark tror på stark höst för Bois

Möter Gefle IF i omstarten

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Sommaruppehållet är över, och det är ett förändrat Bois som möter bottenlaget Gefle IF hemma under lördagen. Under sommaruppehållet har fyra spelare lämnat och två tillkommit.

Jakob Olsson och Gustav Berggren har lånats in under hösten för att fylla på efter att Elias Andersson, Billy Nordström, Lumala Abdu och Sebastian Starke Hedlund lämnat. Så det är en förändrad trupp för Bois, med tränare Jörgen Wålemark i spetsen, som ska ta sig an Gefle efter en månads uppehåll.

Hur har uppehållet varit?

– Vi hade ledigt i tio dagar. Sen har vi tränat på fysiskt hårt, och nu sista veckan har vi gjort allt för att spetsa formen. Det är viktigt att vi tränar på bra så vi orkar hela hösten, säger Jörgen Wålemark.

ANNONS

Varberg Bois ligger inför omstarten på en tolfte plats i tabellen med 17 poäng efter fyra vinster och fem kryss. Men det är inte högt upp till övre delen av tabellen. I det mellersta skiktet av tabellen är de hela nio lag som ligger inom fyra poäng. Motståndet Gefle IF ligger sist med åtta poäng. Men Jörgen är ödmjuk inför motståndet.

– De har haft en tuff vårsäsong, men alla vi i superettan vet att det är jämna matcher varje vecka, säger han.

Vad blir viktigt för er imorgon?

– Det är en månad sedan vi spelade sist. Så det blir viktigt att vi får igång ett eget spel. Vi har vart bra hemma hela våren och skapat många målchanser, så jag hoppas vi kan hitta tillbaka till det. Får vi igång offensiven med fart framåt så brukar det trilla in ett par mål också.

Nytillskotten i truppen, Gustav Berggren och Jakob Olsson har kommit in bra i truppen och ska vara redo för spel bägge två.

– De har kommit in jättebra. Det är två bra fotbollsspelare, så det är två förstärkningar för truppen, säger Jörgen Wålemark.

Jakob Olsson har tränat med laget den senaste veckan och Gustav Berggren har vart med och tränat under hela uppehållet. Gustav säger själv att han den senaste tiden mest haft fokus på träning.

ANNONS

– Jag har inte fokuserat så mycket på motståndet imorgon, det ska bara bli roligt med match. Det har vart tuff träning de senaste veckorna, så det ska bli spännande att serien drar igång, säger Gustav Berggren.

I Bois senaste match fick de fem mål i baken i förlustmatchen mot Östers IF, men Jörgen är optimistisk inför hösten.

– Vi var starka förra året under höstsäsongen. Vi hoppas det går lika bra i år. Vi hoppas det kan komma mycket folk mot Gefle också, det brukar ju kunna dyka upp en del turister så här efter sommaruppehållet, säger han.

ANNONS