Junes Barny, längst till vänster, fixade en straff som Astrit Selmani slog in.
Junes Barny, längst till vänster, fixade en straff som Astrit Selmani slog in. Bild: KRISTER ANDERSSON

”Vi var tvungna att vakna till”

Att Varbergs Bois FC får med sig en straffspark hör inte till vanligheterna. Mot Hammarby IF hände det. - Han smäller mig, men jag har inte sett det i efterhand, säger Junes Barny.

ANNONS
|

Varbergs Bois 5-2 mot Hammarby IF var lagets första trepoängare sedan den 13 september då man besegrade Mjällby (3-2).

– En bra vinst. Inte så jävla stabilt, men en vinst, säger Junes Barny som efter en dryg halvtimme sprang in i en duell med Mohanad Jeazhe i Hammarbys straffområde.

Han fick straff med sig.

– Vi har väl fått några som inte blivit straffar också så det jämnar ut sig lite.

Junes Barny, som värvades in under sommaruppehållet, var en klippa på mittfältet och spelade även fram till Albert Ejupis 4-2 efter att ha tunnlat en försvarare.

– Det var meningen att träffa honom, men den gick mellan benen, så det var väl lite tur att den gick fram, erkänner Barny som inte ville framhäva sig själv.

ANNONS

– Det var en lagseger. Alla visste vad som krävdes. De andra lagen börjar knappa igen och vi behövde en seger. Vi har väl en period på sju, åtta matcher där vi inte vunnit, därför var det extra viktigt att vinna idag.

Men det krävdes en ”hårtork” i paus från Joakim Persson.

– ”Jocke” brukar komma med såna i halvtid. Vi var tvungna att vakna till när vi leder med 2-0 och har en man mer i 46:e minuten. Det är onödigt att orsaka frispark där. Vi pratade om att gå för trean, fyran och femman - och vi höll vad vi sa.

Känns kontraktet klart nu?

– Teoretiskt är det inte det. Allt kan hända i Allsvenskan. Vi behöver väl en poäng till för att säkra det, men vi är på rätt väg...

Läs mer: Selmani fixade tre poäng och present till sin farsa

Läs mer: Här är HN:s betyg på Boisspelarna efter storsegern

Läs mer: Simon Carlssons krönika efter matchen

ANNONS