Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Varbergs Bois vinner stabilt mot Gais

Varbergs Bois tog vara på Gais misstag och vinner enkelt med 2-0. Matchen präglades av starka vindar som skapade problem i passningsspelet.
– Jag tycker att det är en stabil insats, säger Gustav Nordh

En blåsig och svårspelad första halvlek gjorde det tufft för båda lagen att komma nära mål. Vädret lugnade sig i andra halvlek där Varbergs Bois var klart dominanta och pressade Gais högt på plan.

Hemmalagets första mål kom från ett av många misstag i Gais försvar. Tashreeq Matthews stal bollen och spelade fram till Gustav Nordh som enkelt placerade in bollen bakom Mathias Karlsson.

– Det kändes bra att komma in och bidra med ett mål. Tashreeq gör ett jättebra jobb och spelar mig fri, så det var bara att sätta den, säger Gustav Nordh.

Vad tycker du om dagens match?

– De försöker spela mycket boll men vi vinner den med vår höga press. Både i första och andra halvlek men vi tar inte vara på målchanserna under första. Sen kontrollerar vi matchen rätt bra i stora delar. Jag tycker att det är en stabil insats.

Ytterligare slarv i försvaret hos Gais resulterade i en hörna. Där hittade Victor Karlsson Oliver Stanisic som skarvnickade in 2-0.

Hur ser du på resten av säsongen?

– Jag ser fram emot seriestarten nu, genrepet kvar sen drar det igång på riktigt. Jag längtar efter riktiga tävlingsmatcher. Det kommer bli skitskoj, jag tycker vi har en bra grupp.

Tufft väder idag, är det något som påverkar dig?

– Jag är van vid värre, jag kommer uppifrån norr. Där kan det snöa mycket och sådär, det här stör mig ingenting.

Läs mer: Tränare Persson nöjd med insatsen

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här