Varbergs Bois värvar offensiv spelare från Onsala

Victor Karlsson gjorde några träningar med Varbergs Bois under hösten. Och han imponerade såpass mycket att han nu skrivit ett treårskontrakt med klubben.
– Det känns fantastiskt att få komma tillbaka och få chansen på riktigt, säger Karlsson.

ANNONS
|

19-årige Victor Karlsson har spelat i Onsala hela sitt liv och har de senaste åren varit given i division två-klubben.

– Det har väl funnits tankar på att lämna innan men det är en klubb som erbjöd mig att spela seniorfotboll i ung ålder, jag är väldigt tacksam för det, säger Karlsson.

I höstas fick han chansen med ett provspel och gjorde bra ifrån sig.

– Det var superkul att få chansen att visa upp sig, framförallt i en klubb som gjorde succé i Allsvenskan, säger han.

Och nu blir det alltså tre år med Varbergs Bois.

ANNONS

– Det är en spännande spelare som har skaffat sig en del erfarenhet från seniorspel i Onsala. Sen är det självklart ett stort steg från division två upp till Allsvenskan, men han är klok och har en fin spelförståelse, säger tränare Joakim Persson och fortsätter:

– Han letar gärna efter de sista passningarna men har också bra avslut med sin fina vänsterfot.

Det finns också en plan för Karlsson ifall steget skulle bli för stort initialt.

– Det kan bli ett mellansteg med en säsong i Tvååker, vi ska se till att han får speltid på något sätt. Sen hoppas jag ju såklart att han utvecklas snabbt och slår sig in här direkt, säger Persson.

Onsala hade en kort säsong

Onsalas säsong blev bara halv under 2020. Dessutom har man inte fått träna under de två senaste månaderna på grund av restriktionerna.

– Jag höll igång med fysiken själv ifall det skulle bli en ny provperiod, men så blev det kontrakt direkt, säger Karlsson och fortsätter:

– Jag är extremt spelsugen, vi hade ju bara en halv säsong så det ska bli superkul att få träna och spela igen. Jag ser fram emot allt, det är något jag drömt om hela livet.

Karlsson sticker också ut som en av få spelare som värvats in från närområdet till den här säsongen.

ANNONS

– Det känns viktigt att vi kan vara med och kämpa om de talanger som finns i Halland. Jag har en liten känsla för att det här skulle kunna bli riktigt bra redan i år, säger Persson.

Har ni fått betala Onsala för övergången?

– En liten summa, sen finns det några procent till dem om han skulle säljas vidare. Det har varit väldigt smidiga förhandlingar.

Läs mer: Persson hintar om fler nyförvärv framåt våren

ANNONS