Gustav Nordh ansluter till Varbergs Bois nästa säsong.
Gustav Nordh, Varbergs Bois. Bild: Ludwig Bengtsson Backman

Varbergs Bois värvar Gustav Nordh

Varbergs Bois förstärker inför nästa säsong. Gustav Nordh från Team Thorengruppen har skrivit på ett treårsavtal.
– Det var ingenting som jag förväntade mig, säger nyförvärvet.

ANNONS
|

Inför den nuvarande säsongen värvade Varbergs Bois spelare efter spelare efter spelare. Blir det likadant inför nästa år? Kanske. Klubben har i alla fall redan gjort klart med Gustav Nordh, 20, från Team Thorengruppen, TG. Han ansluter nästa år.

– Det är jättekul. Jag har sett fram emot det länge nu, säger han.

Det har varit klart ett tag att Nordh ska gå till Varbergs Bois. Han har fått bära på hemligheten i ungefär en månad.

– Jag har hållit det för mig själv, men det har varit svårt.

Nordh beskriver sig själv som en offensiv spelare som gillar att utmana. I Bois vill 20-åringen bidra med mål och assist.

ANNONS

– Det är klart att det är ett stort steg och jag har mycket att lära. Jag ser fram emot att komma hit och lära mig av alla spelare och tränare.

Joakim Persson ser potential i Gustav Nordh

Flera spelare som kommit till Varbergs Bois de senaste åren har klubben knutit till sig från de lägre divisionerna. Med Nordh har manager Joakim Persson återigen letat i fyndlådan.

– Vi har tittat på väldigt många spelare och det här var den som vi fastnade mest för i det vi söker, säger Persson och fortsätter:

– Han har skaffat sig väldigt mycket erfarenhet från seniorfotboll. Han har gjort fyra säsonger i division 2 och i år spelar han i Norrettan. På 80 matcher har han skrapat ihop 30 mål. Men han ska upp två nivåer och det får ta lite tid. Sedan får vi se om han gör som Gustaf Norlin och exploderar från start. Det är en spelare som vi tror mycket på i framtiden.

Hallandslaget har inte säkrat det allsvenska kontraktet till nästa säsong och löper risk att åka ur. Om det finns svårigheter med det? Inte när det handlar om en spelare från division 1. Enligt Persson hade det varit besvärligare om Bois gått samma väg som Hallandskonkurrenten Falkenbergs FF, som knöt till sig den franske mittbacken Grégoire Amiot i somras.

ANNONS

– Vi värvar ungefär samma typer av spelare oavsett om vi tillhör Allsvenskan eller Superettan nästa år. Det är värre om man ska ner till Frankrike och värva någon. Det tror jag inte vi har pengar till i Superettan. Vi håller oss inom de ramarna som är rimliga för oss och nu tycker jag att vi har hittat något som är väldigt spännande.

Nordh kommer från Piteå och han spelade i klubben Piteå IF fram till den här säsongen. Han är också barndomsvän med Luleå HF:s Nils Lundkvist, som är draftad av New York Rangers.

Nordh blev en aning förvånad när han fick höra om Bois intresse. När treårsavtalet låg på bordet var dock inte mycket att tveka på.

– Det var ingenting som jag förväntade mig. Men jag vet vad jag är bra på.

Var det några fler lag som ryckte i dig?

– Det har varit några lag som har visat intresse.

Men det här kändes mest naturligt, eller?

– Ja. Det var mest konkret. Allsvenskan lockar också.

Ska avsluta säsongen i Team TG

Det här året har Nordh svarat för tre mål på 20 matcher i Team TG. Men den här säsongen har varit ganska stökig för division 1-lagets del. Umeå-klubben har haft flera coronafall och ligger för tillfället på nedflyttningsplats.

ANNONS

– Det har varit mycket. Det har varit mycket skador och sjukdomar. Det blir ett tufft spelschema, men förhoppningsvis klarar vi oss kvar, säger Nordh.

Han själv har fått varierande speltid och poängproduktionen har inte varit lika vass som när han spelade i division 2 med Piteå.

– Jag hade velat göra mycket mer. Jag har alltid höga målsättningar. Om man jämför med hur mycket jag har spelat så är det helt okej.

ANNONS