Varbergs Bois värvar Jakob Lindahl från Sylvia

Som lagkapten var han nära att föra upp Sylvia i Superettan. Nu tar Jakob Lindahl steget till Allsvenskan och Varbergs Bois.
– Det känns väldigt roligt och spännande, säger Lindahl.

ANNONS
|

23-årige Jakob Lindahl kom till IFK Norrköping som 15-åring. De sex senaste säsongerna har han spelat med ”Pekings” samarbetsklubb Sylvia.

– De tre senaste åren har jag varit lagkapten, säger Lindahl.

I år fanns laget länge med i striden om uppflyttning till Superettan och hade chans på kval hela vägen in.

– Vi fick en väldigt bra start, men tyvärr räckte det inte hela vägen, säger han.

Hur vill du beskriva dig som spelare?

– Jag är en spelare med mycket speed, har en bra högerfot och en fin spelförståelse. Jag lägger alltid ner ett hårt jobb för laget.

ANNONS

Joakim Persson nöjd

Tränare och sportchef Joakim Persson är väldigt nöjd med sitt senaste nyförvärv.

– Jag tycker att det är en Philipp Lahm-kopia. Vi har ett stort intresse runt Adama Fofana och en skada på Daniel Krezic så är det en jätteintressant spelare för oss, säger Persson.

Stora ord, att jämföra honom med Lahm?

– Han har en bit kvar dit, men han kommer passa bra i vårt spel. Han kan spela på båda kanterna och centralt, det är en spelare som verkligen ökar konkurrenssituationen till nästa säsong. Framförallt på kanten.

Det har gått snabbt sedan första kontakten togs och Lindahl har ingen superkoll på sina nya lagkamrater.

– Men jag följer Allsvenskan och har blivit imponerad av det jag har sett. Det känns jättebra att vara här, säger Lindahl och fortsätter:

– När ett allsvenskt lag kommer på tapeten blir man väldigt glad. Det känns som en tajt och familjär förening och det är något som jag gillar.

Skrivit på för två år

Kontraktet är skrivet på två år och nu väntar en viss stiltje när det gäller Bois spelarrekryteringar enligt Joakim Persson.

– Vi är såpass nöjda så att vi nästan kan stänga butiken. Nu handlar det mer om vilka som kommer lämna. Vi kommer titta på lite spetsspelare efter årsskiftet.

ANNONS

Läs mer: Persson hoppfull om att Lukic fortsätter

ANNONS