Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det blir inget träningsläger i Alicante för Varbergs Bois.  Bild: KRISTER ANDERSSON
Det blir inget träningsläger i Alicante för Varbergs Bois. Bild: KRISTER ANDERSSON

Varbergs Bois träningsläger ställs in

Spanien sätter nu hela landet i karantän. Ett beslut som tvingar Varbergs Bois att stanna hemma från träningslägret.

På måndag var det tänkt att Varbergs Bois skulle åka på träningsläger i Alicante, Spanien. På grund av coronaviruset tvingas nu laget att stanna hemma.

- Beslut är taget på att vi inte kommer åka någonstans. Det var extrainsatt styrelsemöte under torsdagskvällen och då var det väl 5 procent chans att vi skulle åka, men idag är det hundra procent att vi kommer stanna hemma, säger Joakim Persson

Under förmiddagen (lördag) kom nyheten om att Spanien kommer sätta hela landet i karantän - något som givetvis påverkade beslutet.

- Ja, som det ser ut nu var det ju inget snack om saken. Det är klart vi stannar hemma när läget ser ut som det gör, säger Joakim Persson

Är djupt besviken

Joakim Persson var inställd på att svetsa samman gänget med träning i värmen. Att inte få komma iväg tycker han därför är mycket tråkigt.

- Såklart känns det jättesurt och jag förstår om spelarna tappar lite energi nu. Alla grupper behöver komma iväg för att svetsas samman , säger Joakim Persson.

Hur påverkar detta upplandningen inför säsongen?

- Ja, jag har ju aldrig varit med om något liknande. Nu får vi vänta och se när allsvenskan kan dra igång. Jag pratade med Joakim Lantz i Mjällby idag som är lika förvirrad som jag. Vi har bokat upp två-tre träningsmatcher nu och det gäller bara att finslipa. Vi kan ju inte gå in i en helt ny försäsong.

Läs mer: Falkenbergs träningsläger i Spanien ställs in

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här