Varbergs Bois tar in Junes Barny

Intresset för Astrit Selmani är så stort att Varbergs Bois väljer att ta en rutinerad forward som backup. Junes Barny är klar för resten av den allsvenska säsongen.

ANNONS
|

Telefonen går varm hos Astrit Selmanis agent efter succén i Allsvenskan. Det har inte undgått tränaren och sportchefen i allsvenska laget Varbergs Bois, Joakim Persson, som nu agerar.

– Det har inte kommit några konkreta anbud till klubben men vi vet att intresset är stort för Astrit. Främst från utlandet. Men det ska vara det rätta budet för honom och för oss.

Nu ansluter alltså Junes Barny till klubben. Barny har spelat i bland annat Halmstads BK; Hammarby och var senast IFK Göteborg.

– Men han har haft ett längre uppehåll på grund av hjärnskakning och har tränat med Högaborg och vill göra en nysatsning , berättar Joakim.

ANNONS

Han är inte obekant med Junes Barny. Under två säsonger gjorde spelaren succé i Ängelholm med Joakim Persson som tränare.

– Då var han en renodlad forward och öste in mål. I de andra klubbarna tycker jag att han användes fel. Nu ser jag honom som en nia eller tia. Det finns väldigt mycket fotboll i honom. Väcker du honom klockan fyra på morgonen och kastar in en boll har en direkt den där touchen.

Men det är en ganska ringrostig spelare som ansluter till Varbergs Bois.

– Vi kommer att smyga in honom. Och han ska vara redo för de sista tio omgångarna i serien. Det är ingen spelare som springer runt och leker livet. Här handlar det om att komma tillbaka in i riktig träning.

Kontraktet gäller säsongen ut.

– Det är vi båda införstådda med och sedan får vi se vad som händer.

ANNONS