Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergs Bois tränare Joakim Persson. Bild: Krister Andersson, Bildbyrån
Varbergs Bois tränare Joakim Persson. Bild: Krister Andersson, Bildbyrån

Varbergs Bois ska vända trenden mot IFK Göteborg

Nu ska Varbergs Bois vända den negativa trenden. Positionsbyte, fokus och noggrannhet ska göra dem till vinnare när de i morgon ställs inför IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Varbergs Bois har bara lyckats plocka en poäng i de senaste tre allsvenska matcherna. Därefter onsdagens tunga Svenska cupen-förlust mot Oskarshamn. Men tränare Joakim Persson ser det inte som en svacka. Han är nöjd med prestationerna, trots avsaknaden av poäng.

– En svacka vet jag inte om vi har haft. Vi tar snarare med två bra prestationer, både i Kalmar och i Oskarshamn. Vi är jättenöjda med båda matcherna. Sedan kan vi inte styra hur domsluten är. Det är en enorm eloge till killarna som orkar fokusera på det de ska fokusera på. Det har jag själv problem med just nu, säger han.

Vad är det som gör att du inte kan fokusera på rätt saker?

Domsluten, det är för låg nivå. Det säger de själva. De är i en generationsväxling. Nu är det domare som inte är mogna i uppgiften. Men det finns inga andra så då får de ta in de yngre killarna, som får lära sig på den högsta nivån direkt.

Känner sig trygga i tabellen

Trots att poängen knappast har haglat över Bois de senaste matcherna, är Persson nöjd över hur landet ligger. Han menar att lagen de har mött, så även morgondagens match mot IFK Göteborg, har behövt vinna sina matcher och haft allt att spela för.

– Det blir ju fotboll därefter. Det är ingen som vågar spela sitt egna och man tar inte direkt några risker. Det blir lite Superettanderby-karaktär över det. Men även om vi skulle förlora tre matcher till så känns det inte som att det skulle vara någon oro på taket. Vi har satt oss i en jävligt bra situation.

Så går Perssons tankar kring mötet mot Blåvitt

På skadelistan finns, förutom långtidsskadade Daniel Krezic, Joakim Lindner som ännu inte är spelklar efter att han stukade foten mot Kalmar. I övrigt kommer det inte, enligt Joakim Persson, att ske några större förändringar i varken startelvan eller tänket inför bortamötet mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

– Det blir väl mer något positionsbyte där vi hoppas får ur lite mer. Lite mer offensivt tänk i de positionerna. Annars är det ungefär samma arbetssätt och det handlar om att fortsätta komma till många målchanser.

Vad krävs då, för att ni ska vända hem med en seger?

– Vi måste vara noggranna. När vi får ett omställningsläge så gäller det att vara noga med sistapassningen så att man faktiskt sätter upp sin medspelare i absolut bästa läge i stället för slarva med den litegrann. Eller släppa på fel kille när någon annan ska ha den. Det handlar om fokus och noggrannhet. Gör det du brukar göra: Slappa av och smäll dit den bara.

Läs mer: Bois cupfiasko mot Oskarshamn avgjordes på straffar

Läs mer: Selmani: ”Varje vecka går något emot oss”

HN:s direktrapportering: Varbergs Bois möter IFK Göteborg i Allsvenskan

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här