Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Varbergs Bois skänker entréintäkter till Ukraina

Händelserna i Ukraina har chockerat en hel värld. Nu väljer Varbergs Bois att skänka i alla entréintäkter under cupmatchen mot Öster till Ukraina.
– Det kommer bli en kraftig markering från svensk elitfotboll, säger Lars Karlsson, ordförande i Varbergs Bois.

Kriget i Ukraina har påverkat en hel värld. Nu försöker Varbergs Bois och andra elitfotbollsklubbar att göra vad de kan för att stötta Ukraina.

– Det är ju förfärligt det som händer och hela världen är chockad. Kan vi göra det lilla från vår sida och från vår förenings sida så ska vi göra det. Så det var en självklarhet för oss att ställa upp på detta. Sen kommer det ske mer från SEF som vi tillhör. Vi kommer också göra någon gemensam aktion mot detta, säger Lars Karlsson och fortsätter:

– Det är ju under diskussion vad vi ska göra, allting är inte klart än. Allting har ju gått så fort. Man förstod ju att något skulle hända men att det skulle gå så fort är väl det som också är chockerande.

Men valet att skänka morgondagens entréavgifter är ett helt eget initiativ. Och matchen i sig kommer att spelas mot Östers IF på Håstens IP.

– Det vi gör imorgon är något vi själva tog initiativ på att göra. Sen kommer det bli en uppföljning på det hela. Men hela entréavgiften går till ett speciellt swish-konto. Det går direkt in i att hjälpa till och går inte in i vår verksamhet överhuvudtaget. Det går oavkortat till behovet.

– Nu har vi den här cupmatchen i närtid och då är detta det första vi kan göra. Och sen är det säkerligen inte det sista vi gör, vi kommer att fortsätta att stödja Ukraina i den mån vi kan. Inte bara som enskild förening utan som en elitförening som tillhör svensk elitfotboll. Det kommer bli en kraftig markering från svensk elitfotboll.

Då hoppas man väl kanske mer än någonsin att det kommer mycket folk imorgon?

– Vi får uppmana och hoppas att vi får en bra publiksiffra. Att Varberg kan manifestera och stötta Ukraina på den vägen. Det är en av vägarna som finns idag och det kommer naturligtvis fler.

Hit går intäkterna:

I fredags startade Svenska Fotbollförbundet, Föreningen Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam, Ettan Fotboll, Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) och alla elitklubbar i Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan en insamling till förmån för alla krigsoffer i Ukraina. Det är till just den insamlingen Varbergs BoIS FC skänker morgondagens entréintäkter.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här