Varbergs Bois satsar offensivt mot Hammarby

Två mål på sex matcher skrämmer inte någon. Mot Hammarby ska Varbergs Bois få igång offensiven igen.
– Vi kommer ställa upp med ett lag som jag hoppas kan komma rättvända mot deras backlinje oftare, säger tränare Joakim Persson.

ANNONS
|

Vi måste dock börja med dramatiken under Varbergs Bois sista träning inför den viktiga matchen mot Hammarby. Helt plötsligt föll Oliver Alfonsi, Joakim Persson son som tränat med seniorerna under hösten, ihop och det ropades omgående på behandling.

– Han fick en låsning i höften och kunde inte stödja på ena benet, säger assisterande tränare Fredrik Danielsson som fanns i närheten.

Oliver fick bäras av planen på bår och det ringdes på ambulans.

– Padelmatchen i eftermiddag får vi ställa in, säger Joakim Persson.

Tränaren har dock annat i tankarna. Under söndagen väntar Hammarby på Varberg Energi Arena.

ANNONS

– Det är ju ett väldigt offensivt präglat lag som spelar rakare nu när både (Gustav) Ludwigson och Aron Johannsson spelar. Det börjar likna lite mer hur de såg ut i fjol och det kommer ställa krav på vårt försvarsspel, säger Persson.

Måste skapa mer framåt

Försvarsspelet har dock inte varit det stora problemet för Perssons mannar, utan förmågan att skapa chanser framåt.

– När vi väl kommer upp så är vi på plats, men det har saknats kreativitet. Nu kommer vi ställa upp med ett lag som jag hoppas kan komma rättvända mot deras backlinje oftare, säger tränaren.

Robin Book får chansen efter att ha bänkats i några matcher. Dessutom går Albert Ejupoi in och bildar centralt mittfält med Junes Barny. Duon fick en egen genomgång med Persson efter träningen.

– Det ser bra ut när de spelar, men det handlar mer om att de inte ska stampa och trampa för mycket på bollen. Det centrala mittfältet är motorn i vårt anfallsspel men om det tas för många touch så hinner motståndet hem på rätt sida, säger Persson och fortsätter:

– För att bli en bättre spelare så måste Albert ta ett större defensivt ansvar. Det räcker inte att man är där, man måste täppa till hålen och ta de sista meterna. Mot Norrköping är Albert direkt inblandad i tre stora målchanser som de skapar för att han inte tar jobbet ordentligt.

ANNONS

Viktig bottenmatch senare på söndagen

Senare under söndagen möts Helsingborg och IFK Göteborg i en match av oerhört stor vikt för bottenstriden.

Är det en fördel att ni spelar innan?

– Jag har inte tänkt i de banorna, vi ska ut och prestera och göra vad vi kan. Vinner vi så kan vi skita fullständigt i hur det går i den matchen. Det finns fyra lag som är direkt inblandade i bottenstriden och sen ligger vi och svävar strax ovanför.

Läs mer: Varbergs Bois förlänger avtalet med storsponsorn

ANNONS