Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joakim Persson vill se att fler spelare tar för sig och utmanar om en startplats i den allsvenska premiären
Joakim Persson vill se att fler spelare tar för sig och utmanar om en startplats i den allsvenska premiären Bild: KRISTER ANDERSSON

Varbergs Bois roterar i truppen mot Jönköpings Södra

Varbergs Bois är mitt inne i en vecka med tre matcher. Då blir det rotation under den andra, onsdagens möte med Jönköpings Södra.
– Det finns några spelare som jag hoppas ska visa att de vill vara med och slåss om en startplats, säger manager Joakim Persson.

Efter träningslägret med matcher mot lag från division ett har Varbergs Bois nu varvat upp inför Allsvenskan. Idel matcher mot lag från Superettan och Allsvenskan och Joakim Persson har tidigare pratat om att det nu även är viktigt med resultat och inte bara intentioner.

– Sen har jag kanske inte samma kravbild i morgon men det är upp till alla spelare att visa att de hör hemma på den här nivån, säger Persson och fortsätter:

– Just nu är det 15-16 spelare som gör upp om startplatserna, sen finns det 3-4 till som jag hoppas kan visa att de vill hoppa på det tåget.

Bara två spelare kvar i startelvan

Kvar i startelvan sedan helgens 3-1-seger mot Norrby är endast August Strömberg och Hampus Zackrisson.

– Det var redan planerat att ”Agge” (Strömberg) skulle stå och att Philip (Mårtensson) skulle få stå på lördag mot Värnamo. Men nu har Philip fått nackspärr så det blev helt naturligt så här, säger Persson.

Kan Mårtensson spela på lördag?

– Det hoppas jag och för hans egen del får han verkligen hoppas det så han kan visa upp sig. Annars är det matchboll för August till premiären.

Jönköpings Södra har de senaste tre åren varit ett topplag i Superettan, men inte lyckats ta klivet tillbaka till Allsvenskan. Och i år är förväntningarna inte lika höga på smålänningarna.

– Jag vet att de har en ny tränare (Patric Jildefalk) och har blivit av med en hel del bärande spelare, så delvis är det ett nytt lag. Jag är ganska övertygad att de kommer med det bästa de har för att spela ihop sig, säger Persson.

Fortsatt är fokus på offensiven som har sett bättre och bättre ut under de senaste veckorna.

– Vi skapar väl 10-12 chanser mot Norrby och gör tre mål. Jag tycker att det finns skillnad på hur vi tar hand om våra lägen, vi är betydligt skarpare nu jämfört med åren i Superettan, avslutar Persson.

Så startar Varbergs Bois

August Strömberg - Jakob Lindahl, Oliver Stanisic, Hampus Zackrisson, Adama Fofana - Tashreeq Matthews, Albin Winbo, Keanin Ayer, Victor Karlsson, Gustav Nordh - Rasmus Cronvall

Noah Johansson och Albert Ejupi kommer garanterat också spela i den andra halvleken.

Läs mer: Se matchen mot Jönköpings Södra här

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här