Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Varbergs Bois Oliver Stanisic sänkte Gais med nick

Efter en tillknäppt första halvlek i regnet och kylan på Håstens IP vaknade Varbergs Bois till liv i andra. Gais besegrades till slut med 2–0.
– Vi dominerade, säger 2–0-nickaren Oliver Stanisic.

Precis lagom till avspark mellan Varbergs Bois och Gais nådde regnet Håstens IP.

Vädret präglade den första halvleken som slutade 0–0.

Joakim Persson nöjd med första 30

– Jag är ändå väldigt nöjd med de första 30 minuterna. Vi var det bättre laget men kom aldrig till de där riktigt heta lägena, säger Boistränaren Joakim Persson.

Bättre blev det i andra – både väder- och spelmässigt. Inhoppande Gustav Nordh gav hemmalaget ledningen efter att Tashreeq Matthews snott bollen av Gais-försvarare och serverat Nordh som satte sitt tredje mål i Bois-tröjan.

Ledningen utökades med dryga kvarten kvar att spela när Oliver Stanisic nickade in Victor Karlssons välplacerade frispark.

– Victor har en fantastiskt fot och vi har kört mycket fasta situationer under veckan. Jag kom rätt till bollen och det var skönt att sätta dit den, säger målnickaren Stanisic.

Därefter orkade inte Gais resa sig och Varberg höll undan till en betryggande 2–0-seger.

– Vi stod för en stabil prestation matchen igenom. Gais hade lite mer boll i andra men vi låg rätt i positionerna och stressade inte upp oss alls.

Tuff konkurrens där bak

Stanisic inledde i mitten av Bois trebackslinje innan han tog klivet till höger när Jon Birkfeldt kom in i halvtid.

­– Jag skulle nog säga att den centrala rollen är där jag känner mig mest hemma men jag kan spela både till vänster och höger.

Konkurrensen om platserna där bak är tuff. Stanisic fightas framför allt med nyss nämnde Birkfeldt, Joakim Lindner och Hampus Zackrisson.

– Det är stenhårt. Det ska man inte sticka under stolen med. Men samtidigt är det enda sättet att utvecklas, att försöka prestera på varje träning och visa tränaren att man ska spela.

Lägg därtill att Gideon Mensah saknades på grund av skada, nye brassen Jean Carlos De Brito kan spela i trebackslinjen och ett av de tilltänkta nyförvärven är mittback. Joakim Persson njuter av den konkurrenssituationen.

– Förra säsongen blev vi synade när det saknades någon spelare i backlinjen. Det lär inte hända i år. Vi har sju bra spelare som kan spela där bak, säger Persson.

Läs mer: ”Varbergs Bois ser bättre ut än vad jag trodde”

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här