Örebros Robin Book och Varbergs Robin Tranberg under söndagens möte.
Örebros Robin Book och Varbergs Robin Tranberg under söndagens möte. Bild: Krister Andersson

Varbergs Bois lånar Robin Book från ÖSK

Han gjorde succé i Varbergs Bois när klubben tog klivet upp till Allsvenskan. Nu blir det en återkomst i Bois för Örebros Robin Book.
– Kul att vara tillbaka! Det gick väldigt snabbt så det ska bli kul att komma igång, sms:ar Book.

ANNONS
|

Robin Book mötte sin gamla klubb Varbergs Bois så sent som i söndags när Bois besegrade Örebro SK med 2-1.

Sportexpressens Daniel Kristoffersson uppgav på sin Instagram under tisdagsmorgonen att Book är nära en återkomst. Det bekräftade Bois-tränaren Joakim Persson för Hallands Nyheter.

– Det är nära men inte helt klart än. Det är lite pappersarbete kvar. Han ska strax sätta sig på ett tåg ner hit, sa Persson runt 14-tiden.

Vid klockan 15 annonserade Varbergs Bois låneförstärkningen på sin hemsida.

Möjligheten att plocka in 28-årige Book dök upp lite från ingenstans för Bois som inte hade några planer att förstärka under fönstrets sista dag.

ANNONS

Örebro SK gjorde rockad i sin trupp

När ÖSK bestämde sig för att göra en liten rockad i truppen och ta in Deniz Hümmet från Elfsborg fick Bois frågan om Book.

– Jag vet inte om ÖSK haft det i tankarna länge men det kom plötsligt för oss. Men när vi fick möjligheten fanns det ingenting att tveka på, säger Persson och fortsätter:

– Vi får in en spelare som känner oss väl och vet vad vi håller på med. Han är spetsig i offensiven och jag tror att vi kommer ha mycket nytta av honom här under hösten.

Book, som sitter på ett tvåårigt kontrakt i Örebro, har gjort två mål på 16 framträdanden i årets allsvenska. Det är dålig täckning på Robins mobiltelefon när vi tar kontakt då han sitter på tåget söderut, men han svarar på frågor via sms. På frågan vems initiativ övergången skedde svarar han:

– Ibland kan det gå snabbt i fotboll, är glad att allt löste sig.

Vad är känslan nu?

– Jag är väldigt laddad på att få sätta igång. Jag har följt Bois och är imponerad vad de gjort hittills i Allsvenskan så jag hoppas kunna komma in och spela och bidra så mycket jag kan resten av säsongen.

ANNONS

Robin Book kommer till en miljö som han trivs i.

– "Jocke" vet vad han får och jag vet hur det fungerar så startsträckan behövs inte, skriver Book som blir spelklar direkt och kan vara med i nästa match mot Sirius.

Samtidigt som Robin Book anländer så försvinner Sebastian Möller som lånas ut till superettan-klubben Ljungskile SK säsongen ut.

ANNONS