Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ismet Lushaku under mötet med Tvååkers IF.
Ismet Lushaku under mötet med Tvååkers IF.

Varbergs Bois möter Östers IF i Svenska Cupen

Nyförvärvet Ismet Lushaku har fått förtroende och imponerat under försäsongen. På måndag väntar nästa utmaning mot Öster.
– Jag kom hit, jag har satt fram fötterna och jag har tagit min chans, säger mittfältaren.

21-åringen värvades från AFC Eskilstuna inför säsongen. Och nu har han spenderat lite mer än en månad i sin nya klubb.

– Första tiden har varit jättebra. Jag har känt mig väldigt välkommen sedan första dagen, säger han.

Och Lushaku har under inledningen fått ett stort förtroende från Joakim Persson. I senaste cupmatchen mot Sollentuna spelade han 90 minuter och blev utsedd till matchens bästa spelare.

– Det är klart att det känns bra att få förtroende. Jag kom hit, jag har satt fram fötterna och jag har tagit min chans. Så det är bara att fortsätta att jobba på och så länge vi som lag gör det bra så kommer det se bra ut personligen också, säger han och fortsätter:

– Jag gjorde en helt ok match och det var kul att vi fick med oss tre poäng, vilket var det viktigaste.

Joakim Persson själv håller inte igen med lovorden för sitt unga nyförvärv.

– Som jag har sagt innan så går det inte att misslyckas med att bli ett riktigt fotbollsproffs. Han har alla attributen och är tekniskt skicklig. Jag vill att han ska spela bollen framåt lite oftare än vad han gjort hittills. För han kan det och när han gör det så blir det jävligt bra, säger Persson och fortsätter:

– Han kan ta fart med boll plus att han är väldigt duktig utan boll. Den kombinationen brukar man få träna sig till. Han har skaffat sig erfarenhet sen tidigare i allsvenskan, superettan och i landslag. Så det är ingen överraskning och jag tycker absolut att det är en av Sveriges mest spännande spelare.

Mötet med Öster

I det inledande mötet mot division 1-klubben Sollentuna fick Bois med sig precis det som behövdes, nämligen tre poäng.

– Om man tittar runt lite på hur det ser ut i Svenska cupen så är det många lag som det hackar för. Det blir konstiga matchbilder och inget flyt matcherna. Precis som mot Sollentuna så vill jag att attityden och löpmeter finns där. Sen när jag tittar på matchen mot Sollentuna i efterhand så var det väldigt mycket som jag tyckte var bra.

Superettan-klubben Öster fick med sig en poäng mot Norrköping. Vilket gör att en vinst imorgon skulle sätta Bois i ett fint utgångsläge för att ta sig vidare från gruppen.

– Öster såg väldigt bra ut mot Norrköping. De har löpmeter och ser lite annorlunda ut mot vad de har gjort innan. Lite mer tekniskt och vill gärna bygga ett spel där de överbelastar med mycket folk på kanterna. Så vi måste upp i prestation om vi ska ta med oss tre poäng.

Mittbacken Oliver Stanisic missade söndagens träning på grund av en smäll han fick under onsdagens internmatch.

– Men det är inget allvarligt med Stanisic. Han är förmodligen tillbaka i träning igen under tisdag eller onsdag. Annars är (Simon Karlsson) Adjei och (Albin) Winbo tillbaka. Och även (Oskar) Sverrisson som kommer gå rätt in i startelvan som mittback, säger Persson och fortsätter:

– Vi ska försöka hitta så många konstellationer som möjligt fram till den tredje april. Så vi ska väl göra ett par förändringar i matchen mot Öster.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här