Varbergs Bois klättrar i tabellen efter blytung bortavinst

Tapp från 2-0-ledning till 2-2. Trots det gick Bois segrande ur matchen mot Mjällby och klättrar upp till åttondeplatsen i tabellen.

ANNONS
|

Det skiljer inte många poäng mellan lagen som befinner sig i mitten av tabellen. Varenda poäng är viktig när de strider för att ta sig ytterligare några snäpp uppåt. Under söndagens match mot Mjällby AIF tog Bois tredje raka vinsten och klättrar från plats tio till plats åtta i Allsvenskan-tabellen.

– Framför allt får vi en bra distans till lagen nedanför. Att vi vann i dag ger oss andrum. Nu har vi satt oss i en situation som gör att vi kan vara nöjda med kryss, vi behöver inte vinna matcher, sade tränare Joakim Persson efter matchen.

Bois drömstart höll hela vägen

Robin Book satte snabbt fart på spelet när han redan efter knappt två spelade minuter hittar målet och tog Varberg till en 1-0-ledning. En drömstart för Bois, som inte många minuter efter Books bravur ökade på ledningen till 2-0. Denna gång var det Gustaf Norlin som stod för målskyttet.

ANNONS

– Våra första 20 är helt fantastiska. Framför allt under de första 60-65 minuterna har vi ett stundtals fantastiskt anfallsspel, sade Persson.

I slutet av den första halvleken dominerades bollinnehavet av Mjällby som jagade en reducering. Trots det höll Bois nollan in i halvtidspausen.

– I halvtid är vi såklart nöjda. Vi bjuder in dem lite på slutet och de får chanser, men det är klart att det känns skönt med 2-0 i paus, sade August Strömberg, målvakt.

Tappade 2-0 till 2-2

Det krävde nästan 63 spelade minuter innan Mjällby fick hål på Strömberg och reducerade till 1-2. Och visst blev det nerver även av denna match. Drygt tio minuter senare kom kvitteringen som fick Bois-glöden att dala. Stämningen enligt Strömberg?

– Det var trist såklart, efter att vi släppte in dem. De hade lyckats skapa lite tryck på oss. Det är aldrig kul att släppa in mål, men man får försöka släppa det och gå vidare och det gör vi på ett bra sätt.

Men så kom Albin Winbo in med ny energi och det dröjde inte länge innan Bois åter var i ledning.

– Det en eloge till killarna, att tappa 2-0 till 2-2 och att lyckas komma tillbaka. Det kräver moral och det visar våra killar gång på gång, sade Joakim Persson.

ANNONS

Läs mer: De var bäst när Bois tog viktiga poäng mot Mjällby

ANNONS