Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergs Bois Jon Birkfeldt har under sin debutsäsong i Allsvenskan fått stort förtroende av tränaren Joakim Persson. Bild: Krister Andersson
Varbergs Bois Jon Birkfeldt har under sin debutsäsong i Allsvenskan fått stort förtroende av tränaren Joakim Persson. Bild: Krister Andersson

Varbergs Bois Jon Birkfeldt inför mötet med BK Häcken

Plats i startelvan i 13 av 15 matcher. Jon Birkfeldts facit vittnar om hans stora betydelse för Varbergs Bois. Nu väntar BK Häcken för andra gången på fem dagar.

Varbergs Bois Jon Birkfeldt var inte med i matchtruppen mot IF Elfsborg och hoppade in sista halvtimmen mot Kalmar FF. Utöver det har Varbergs Bois-backen spelat samtliga minuter. Siffror som vittnar om att han varit en stöttepelare under den första halvan av Varbergs Bois första säsong i Allsvenskan.

– Jag har faktiskt inte tänkt på det så mycket. När det är så här mycket matcher kör man bara på. Har man gjort något bra får man njuta av det den kvällen, sen lägger man fokus på nästa, säger Jon Birkfeldt och fortsätter:

– Med tanke på den oerfarenheten vi har från Allsvenskan tycker jag att vi gjort det mycket bra.

Sju raka utan seger för Varbergs Bois

Men Varbergs Bois är inne i en tung period resultatmässigt. Sju matcher och en månad har gått sedan lagets senaste seger som kom mot Mjällby på Varberg Energi Arena.

– Under en säsong har alla lag en liten svacka. Jag är inte orolig över den negativa trenden. Det blir inte bättre om vi ska älta de här senaste matcherna. Ofta är det vi som slarvar när vi släpper in mål. Ska vi rensa bollen så ska vi göra det mer resolut, om det så krävs att vi skjuta över arenan och bli av med en boll, säger Jon Birkfeldt.

På de sju matcherna har Varbergs Bois släppt in 16 mål. Det ger ett snitt på 2,28 baklängesmål per match.

– Det sjukaste är att vi inte förlorat två raka under den negativa sviten. Det ska vi försöka ändra på under måndagen. Det hänger ihop med att vi haft Jocke Lindner och ”Zacke” borta under den här perioden. Det var den backlinjen som var intakt de första åtta, nio matcherna, säger Joakim Persson, tränare i Varbergs Bois.

Joakim Perssons analys av första halvan av Allsvenskan

Varbergs Bois har tagit 17 poäng och ligger nia i Allsvenskan. Det är 13 poäng kvar till lagets uttalade första delmål.

– Samtidigt måste vi hitta rätt i försvarsspelet utan dem. Det kanske låter fel att säga att man växt in i kostymen när man helt plötsligt inte vinner matcher längre, men vi bjuder på lite mer och tar lite större risker än vad vi gjorde inledningsvis. Och vi har öst på lite väl mycket framåt.

Joakim Persson har tittat och analyserat den första halvan av serien och är på det klara med de främsta intrycken.

– Vi har haft jättemöjligheter i 13 av 15 matcher. Helsingborg vinner vi komfortabelt och Norrköping förlorar vi ganska rättvist. Det svider att vi är med där, men vi bränner för mycket framåt och bjuder motståndarna på för mycket. Topplagen tar vara på de misstagen.

Enligt Joakim Persson saknas Joakim Lindner, Daniel Krezic, Hampus Zackrisson, Keanin Ayer och Rasmus Cronvall till matchen mot BK Häcken.

– Men Jocke är tillbaka fullt ut på tisdag och ”Zacke” är på väg tillbaka nästa vecka.

Live: Följ matchen mellan Varbergs Bois och BK Häcken

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här