Varbergs Bois tränare Joakim Persson var mäkta besviken efter derbyförlusten mot Falkenbergs FF.
Varbergs Bois tränare Joakim Persson hymlade inte med orden efter 0-2-förlusten mot Falkenbergs FF. Bild: KRISTER ANDERSSON

Varbergs Bois Joakim Persson självkritisk efter derbyförlusten

Fel startelva. Bristande attityd. Uddlös offensiv. Varbergs Bois-tränaren Joakim Persson var missnöjd med mycket efter 0-2-förlusten mot Falkenbergs FF.

ANNONS
|

Det var inte mycket som stämde för Varbergs Bois i Hallandsderbyt mot Falkenbergs FF. Särskilt i den andra halvleken när både kvitterings- och reduceringsjakten var i princip obefintlig. Tränaren Joakim Persson riktade dock den främsta kritiken mot sig själv.

– Personligen tycker jag att jag valde fullständigt fel hästar. Jag hade två elvor och jag valde fel. Jag skulle valt de som var beredda på att skita ner sig mer idag. Den tar jag på mig. Vi får ta nya tag och så får Helsingborg sota för det istället, sa Joakim Persson på Falcon Alkoholfria Arenas innerplan.

Bois-tränaren missnöjd med markeringsspelet

Matchen föll in i den typiska derbymatchen med fysiskt spel. Något som han hade förväntat sig.

ANNONS

– Det var derbykaraktär och en fantastisk attityd av Falkenbergsspelarna. De gjorde fotboll inte svårare än vad det är. Duellerar löpmeter, vinner extremt mycket närkamper och vi är förberedda för det, men någonstans är vi inte där.

Bristande koncentration i de viktiga lägen på offensivplanhalva var enligt Persson en av faktorerna till att laget låg under med 0-1 i pausvilan.

– Vi vaskar fram våra möjligheter, men vi tar dem inte framför allt i första. Sen var det Calle Johansson den enda spelaren vi hade markering på, så det var surt att ligga under på det sättet, sa Persson och syftade på den svaga markeringen på Axel Norén som nickade in Falkenbergs FF-ledningsmål.

Och från den andra halvleken fanns det inte många ljuspunkter, sett med Bois-ögon.

– Det står elva man som försvarar sig med allt de äger och har. Vi skapar ingenting. Jag kan inte stå här och böla över att vi ska få poängen.

Joakim Persson sågade handregeln

I den 73:e minuten, när det stod 2-0, blåste domaren Kaspar Sjöberg för straffspark till Bois efter att Gustaf Norlins nick träffade Karl Söderström i ansiktet. Stor irritation uppstod hos hemmalaget. Efter en stund ändrades beslutet och chansen att reducera från straffpunkten uteblev.

ANNONS

– Vi får en straff, men det är inte straff, men det beror på vilka lag som spelar. Är man Göteborg och skjuter på handen en mer utanför straffområdet blir det straff. När Mjällby gör det, är det inte ens frispark. Idag är det plötsligt huvuddomaren som tar straffen, men det är AD:n som står 60 meter ifrån säger att det inte är det. Handsregeln blir patetisk. Men det är inte därför vi förlorar. Det är för att Falkenberg är bättre än oss, avslutade Joakim Persson.

Läs mer: Falkenbergs FF vann derbyt mot Varbergs Bois

Krönika: En taktisk fullträff i derbyt för Falkenbergs FF

Läs mer: Axel Norén efter sitt första allsvenska mål

Läs mer: Nollan som sved för Varbergs Bois Albert Ejupi

Betyg: Falkenbergs FF-spelaren var bäst i Hallandsderbyt

ANNONS