Varbergs Bois och Gustaf Norlin ser fram emot Sirius borta.
Varbergs Bois och Gustaf Norlin ser fram emot Sirius borta. Bild: Krister Andersson

Varbergs Bois Gustaf Norlin vill hitta nätet igen

Efter en superstart på sin allsvenska karriär har målproduktionen avstannat för Gustaf Norlin. Nu hoppas Varbergs Bois division 1-fynd hitta nätet igen när Bois beger sig till Uppsala för möte med IK Sirius.

ANNONS
|

Varbergs Bois tränade på söndagsförmiddagen innan laget begav sig till Uppsala där Sirius väntar under måndagen.

Bois har en 1–2-förlust mot Djurgården och två tunga skadebesked i bagaget.

Två nya skador för Varbergs Bois

Hampus Zackrisson blir borta ett par veckor och Daniel Krezic missar resten av säsongen med en knäskada.

– Det är en bedrövelse på ett personligt plan för Daniel så klart. Nu får vi hoppas att operationen går bra för honom, säger Bois-tränaren Joakim Persson.

Men att hitta ersättare blir inga problem för Persson. De finns redan i truppen.

– Daniel har specifika egenskaper som är svåra att ersätta men vi har visat att det finns en bredd i truppen. Alla kan komma in och göra ett bra jobb.

ANNONS

Att mittbacken Zackrisson försvinner är jobbigare. Det tvingar Persson att återigen bilda en ny backlinje.

– Vi har testat ett par varianter nu, och vi får se hur backlinjen ser ut mot Sirius. Jag har inte bestämt mig fullt ut om vi ska spela med en fyra eller femma där bak.

Det är en mittbacksförstärkning på ingång i Bois. Som Hallands Nyheter tidigare skrivit om har 19-årige Gideon Mensah från FC Nordsjälland U19-lag har tränat med Bois i någon vecka. Persson hoppas att ett lån ska vara i hamn någon gång nästa vecka.

Femte raka utan seger

Förlusten mot Djurgården var Bois femte raka match utan vinst. För att komma upp på vinnarspåret igen, mot ett Sirius som spelat fin fotboll men kryssat för det mesta, krävs ett effektivare Varbergs Bois.

– Vi missade två jättelägen senast och det får vi inte göra. Vi måste ta vara på våra möjligheter. Jag hoppas verkligen att när vi går av planen, att vi kan känna att vi gett dem en så bra fight det går. Sen får vi se hur långt det räcker.

De två jättelägena Persson pratar om hade Astrit Selmani och Tashreeq Matthews. En som inte riktigt har kommit till lägena är Gustaf Norlin. Nyförvärvet från Skövde som var tongivande i Bois fina start i Allsvenskan.

ANNONS

– Jag hade några ess i rockärmen där men nu har målskyttet mynnat ut lite. Man vill alltid göra mål och assist men vissa matcher får man göra annat än att bidra med poäng, säger Norlin som hoppas hitta nätet i Uppsala.

– Det hade varit fint med ett mål eller två, säger Norlin med ett leende.

Norlin poängterar att det viktigaste är att det går bra för laget.

– Så länge vi vinner så spelar det ingen roll vem som gör målen.

Vad krävs för en vinst, tror du?

– 110 procent från vår sida. Sirius är ett bollskickligt lag så det gäller att vi är noggranna i vårt försvarsspel och använder oss av våra snabba omställningar.

ANNONS