Varbergs Bois ger Viktor Dryselius kontrakt

Han har tränat med seniorlaget från och till i några år. Nu har Viktor Dryselius skrivit på ett tvåårskontrakt med a-laget.
– Han ser starkare och mer målmedveten ut nu än tidigare, säger manager Joakim Persson.

ANNONS
|

Redan när försäsongen startade meddelade Joakim Persson att man skulle flytta upp en målvakt från U19-laget.

Och det är väl ingen större överraskning att det blir Viktor Dryselius som under en längre tid tränat med laget från och till.

– Han har vetat om att förutsättningarna fanns att spela till sig ett kontrakt och har hållit ihop det under januari och februari, säger Joakim Persson och fortsätter:

– För att vara målvakt är han inte den störste och han har varit lite skadebenägen tidigare. Har man inte storleken får man kompensera det med styrka och spänst och det är upp till honom att utnyttja de här åren och visa att han kan ta de sista stegen.

ANNONS

Dryselius kommer fortsatt spela med U19

Viktor Dryselius fyller 18 i år och kommer fortsatt spela matcher med U19-laget, dessutom hoppas Persson att han kommer göra någon match med U21.

– Det känns otroligt bra, jag tycker att jag har anpassat mig mer och mer till spelet och tempot. I början var det en stor skillnad men när man tränar i samma miljö över tid så utvecklas man och blir bättre. Jag trivs också bra med spelarna i laget och de har välkomnat mig på ett bra sätt, säger Dryselius i en kommentar på Varbergs Bois hemsida.

Joakim Persson ser att Dryselius redan har en stor styrka i sitt deltagande i spelet med boll.

– När det gäller teknik och spel med fötterna är han redan långt framme. Sen är det en förutsättning om han ska bli en elitmålvakt att han lägger på sig några kilon, säger Persson.

Läs mer: Varbergs Bois gjorde ett rekordår utanför plan

ANNONS