Varbergs Bois fyller läktaren med fotografier i allsvenska hemmapremiären

Första allsvenska hemmamatchen i Varbergs Bois historia – men inga åskådare på Varberg Energi Arena. Då fylls läktaren istället av fotografier på supportar och Bois-profiler.

ANNONS
|

Ända sedan avancemanget säkrades har Varbergs Bois supportrar väntat till den första allsvenska matchen på Varberg Energi Arena. Nu får de, på grund av coronaviruset, istället följa matchen från tv-soffan.

Men vissa vill ändå symboliskt vara på plats för den historiska hemmapremiären. Mångårige supportern Kent Stigsson har nämligen kommit med initiativet att sätta upp självporträtt på Varberg Energi Arena.

Varbergs Bois klubbchef positiv

Under Varbergs Bois sista träning innan hemmapremiären mot IFK Göteborg arbetade Kent med att få upp bilderna.

– Egentligen hade jag hoppats att bilderna skulle sitta på andra sidan, så de syns i tv, men det fick vi inte på grund av reklam och annat. Nu fick det bli denna sida och det fungerar också, säger han.

ANNONS

På ena fotografiet syns Kent själv, och bredvid honom är en bild av hans barnbarn Wille uppsatt.

– Det är så tråkigt att vi inte får gå på matcherna. Men nu är min familj i alla fall nästan på plats, det var det jag ville, säger Kent.

Än så länge är Kent och barnbarnet, tillsammans med Arne Theodorsson, de enda supportrarna med bild på läktaren.

På raderna över supportrarna hedras massor av Varbergs Bois-profiler med svartvita porträtt.

Dan Skogman, klubbchef i Varbergs Bois lovordar initiativet.

– Vi har inom klubben diskuterat vad vi kan göra för att hedra de som ställt upp för Varbergs Bois. Nu blev det så här och det var en jättebra idé.

”Ska vara en symbol”

Den första styrelsen och ett urval av personer som varit viktiga för klubben är representerade. Erik Andersson, Roland Mårtensson och Roland ”Pinocchio” Johansson för att nämna några.

Dan själv hade inte på onsdagskvällen sett bilderna.

– Men de ska vara en symbol för alla som gjort en stor insats för att vi har kunnat komma hit till den första allsvenska hemmamatchen. Det är ju en unik match.

Delar av Varbergs Bois styrelse har varit inblandat i urvalet.

ANNONS

Initiativtagare Kent Stigsson ser gärna att Varberg Energi Arenas sittplatsläktare, blir helt fylld av bilder på supportrar under säsongens gång.

– Det är ganska glest än så länge men jag hoppas och tror att fler vill sätta upp ett porträtt för att stötta Bois, säger Kent.

Läs mer: Varbergs Bois-backen i speciell match mot Blåvitt

ANNONS