Varbergs Bois förlorade tungt mot AIK i Allsvenskan

Knappt en målchans skapad på hela matchen. Ändå svider förlusten mot AIK rejält med tanke på avslutningen av matchen.
– Vi blir bestulna på en straff men det är vi vana vid, säger tränare Joakim Persson.

ANNONS
|

Matchklockan hade tickat upp över 90 när Varbergs Bois fick in ett inlägg från vänster. Gustaf Norlin mötte bollen och samtidigt som han skulle ta med sig den för att skjuta flög han ner i backen. Straff? Inte enligt domare Andreas Ekberg.

– I stundens hetta känns det som en 50/50-duell. Men när man ser den efteråt kanske det är 80/20 med fördel åt straff. Men att vi ska få den på Friends mot AIK i 93:e minuten, nej det tror jag inte, säger Joakim Persson.

Bois etablerade ett tungt tryck mot AIK-målet under avslutningen men hade förtvivlat svårt att skapa chanser mot det stabila hemmaförsvaret. Den enda riktiga målchansen fick Robin Book som efter ett väggspel kom igenom till vänster i straffområdet men avslutet blev både löst och placerat mitt på hemmamålvakten Budimir Janosevic.

ANNONS

– Jag tycker att vi mäter oss väl med dem prestationsmässigt, vi är svåra att spela mot. Men vi skapar alldeles för lite målchanser, säger Joakim Persson.

Försvarsspelet var dock stabilt och AIK skapade bara tre målchanser värda namnet, men å andra sidan var det högklassiga lägen.

Stojan Lukic stod i vägen för både Erik Rings rena chans i slutet av första halvlek och Nabil Bahouis friläge i slutet av matchen. Men mot Henok Goitoms rena läge någon meter från mål kunde målvakten inte göra något.

– Det blir rörigt i backlinjen och en massa platsbyten. När väl bollen kommer in så är ingen på sin vanliga plats och Goitom skjuter den på sin egen fot och in, säger Jon Birkfeldt.

Joakim Persson menade efter matchen att spelarna fokuserade mer på att ropa på offside i läget innan än att hitta sina positioner.

– Det stämmer. Och någon offside var det inte, det är jag som upphäver den. Jag var väl den ende som fortsatte springa, säger Birkfeldt.

Ute på plan var det annars ingen större skillnad lagen emellan. Visst, AIK hade mer boll och mer spel runt straffområdet. Men i duellspelet var Varbergs Bois väl så bra och gjorde det svårt för hemmalaget.

ANNONS

Är det surt att åka härifrån med noll poäng när ni knappt släpper till något?

– Självklart. Men samtidigt är det såpass bra chanser som de skapar så det ska bli ett mål., säger Birkfeldt.

Läs mer: Gustaf Norlin kritisk till domarinsatsen

Läs mer: Betygen på Boisarna efter förlusten

ANNONS