Varbergs Bois föll mot Häcken efter två utvisningar

Målvaktskampen var öppen inför genrepet mot Häcken. Men påskafton blev till en mardröm för Philip Mårtensson.
– Jag är rejält besviken, det känns som att allt som kan gå emot mig gjorde det idag, säger målvakten.

ANNONS
|

Startelvan mot Mjällby i premiären har nog varit ganska klar i Joakim Perssons huvud i några veckor. I alla fall bland utespelarna.

Men Persson har flera gånger påtalat att målvaktsposten var en öppen affär. Fram till den här lördagen.

– Det här blir väl avgörande i slutändan, men vi hade nog ändå startat med August i premiären med tanke på hans rutin, säger Joakim Persson.

”Det här” syftar då till att Philip Mårtensson fick hämta fyra bollar ur nätet.

– Det var inte det här genrepet jag hade tänkt mig, säger Mårtensson och fortsätter:

– Den första är en dubbeltunnel som jag ser sent, sen är det touch på resten av målen. Vad fan ska jag göra? Jag är så besviken på att det blir tre sådana mål som kommer som en blixt från klar himmel.

ANNONS

Ja, för om det första målet inte såg otagbart ut vid den främre stolpen så var det annars inget att göra för målvakten. Två mål styrdes in av lagkamrater och Häckens tredje mål kom i öppen kasse efter att en försvarare styrt en frispark i egen stolpe.

– Det är väldigt knäckande att släppa in fyra mål, men jag måste släppa det och gå vidare. Det är inte mycket att göra, säger Mårtensson.

Känner du att du fick visa vad du kan?

– Det är väldigt svårt att säga när man släpper in fyra mål. Men rent spelmässigt tycker jag att det stämmer ganska bra, men till slut står det fyra insläppta i statistiken.

Varbergs Bois testade nytt

Varbergs Bois kom annars till spel med en idé om att simulera spel med tio man i försvarsspelet under första halvlek.

Men allt slutade med att man i den andra fick spela med enbart nio efter två röda kort.

– Det var lite fel manskap och fel uppställning för att få spela så i andra halvlek. Det var väl inte det som var tanken, säger Joakim Persson som bytte ut över halva laget i paus.

Desto mer nöjd var dock tränaren med den första halvleken.

ANNONS

– Det funkade jävligt bra och det var också jävligt tråkigt. Det var till och med tråkigt att se på som tränare, sen är det bra att vi kan behärska det mot vissa lag eller i perioder av matcher, säger han.

Gustav Nordh med vackert mål

Persson fick också se Gustav Nordh näta för fjärde gången på fem matcher när han väldigt vackert placerade in bollen i bortre gaveln. Målet betydde 1-1 och kom precis innan Albin Winbo tog matchens första utvisning.

– Det finns så mycket talang i Gustav, men man vill ha mer. Det är för ojämnt i långa stunder, säger Persson som var märkbart nöjd trots att det blev 1-4 i protokollet:

– Första halvlek såg ut precis som jag ville att det skulle se ut. Sen kan vi säkert bli lite underskattade nu efter den andra halvleken, det passar oss perfekt.

Läs mer: Keanin Ayer riskerar avstängning efter röda kortet

ANNONS