Varbergs Bois föll mot Blåvitt efter sent avgörande

Trots en fin första halvlek där Varbergs Bois hade en 1–0-ledning lyckades inte nykomlingen stå emot förhandsfavoriterna IFK Göteborg. Patrik Karlsson Lagermyr avgjorde sent för Blåvitt i Allsvenskans andra omgång.
– Det känns tungt just nu men jag är stolt över grabbarna, säger Joakim Persson efter att historiska hemmapremiären slutat 1–2.

|

Första allsvenska hemmamatchen i klubbens historia. Men utan publik. Och utan anfallsstjärnan Astrit Selmani.

Då klev ett hungrigt Varbergs Bois och tog topptippade IFK Göteborg på sängen inledningsvis. Nykomlingen satte hög press och det bar frukt.

Selmanis ersättare inblandad i målet

Efter kvarten spelad löpte Gustaf Norlin igenom på en långboll från målvakten Stojan Lukic. Nyförvärvet från Skövde, som sannerligen ser ut att vara ett fynd så här långt, slog ett lågt inlägg.

Där tampades Selmanis ersättare Alibek Aliev med Blåvitts Kristoffer Da Graca. Den sistnämnde glidtacklade in bollen i eget mål. 1–0 till Bois.

– Vi försökte äta oss till den riktigt goda hemmakänslan och den höll i sig länge. Blåvitt är ett bra lag men vi lyckades störa dem rejält i första.

Halvleken rycktes annars sönder av två allvarliga skador för IFK:s båda mittbackar Andre Calisir och Kristoffer Da Graca. Det var upprört i IFK-lägret, som tyckte att Bois spelade fult.

Onödig tackling

Tolv frisparkar fick gästerna i den första halvleken och om Dplay-experten hade Stefan Ishizaki varit domare hade Alibek Aliev varit utvisad för en ful satsning på Da Graca.

– Varberg hade lite tur att Aliev inte fick rött där, sa Ishizaki i sändningen.

Joakim Persson om tacklingen:

– Den var onödig. Blåvitt tyckte vi spelade fult men vi spelade tufft och det kanske gick över gränsen där. Jag gillar att vi hade rätt inställning men vi får inte glömma bort att spela fotboll också, säger tränaren.

Blåvitt fick ändå sista ordet i första halvlek. På tilläggstiden, som blev hela sex minuter i och med skadorna, avslutade Tobias Sana fri i straffområdet. Stojan Lukic var på bollen men orkade inte hålla emot och 1–1 var ett faktum.

Den andra halvleken böljade fram och tillbaka med ett litet övertag till Blåvitt, men Bois Krezic dök upp på den bortre stolpen med en styrning som gick över.

Dessutom var Krezic fri från halva planen men tappade ork, föll ur vinkel och skottet blev tamt. Annars tryckte IFK på och Bois, med sin höga press i benen, blev trötta.

Till slut orkade Joakim Perssons mannar stå emot. Patrik Karlsson Lagermyr, som i den 80:e minuten bränt ett jätteläge, gjorde 1–2 för sitt Blåvitt i 86:e.

– Det kunde ha gått åt vilket håll som helst på slutet. Vi kunde också ha avgjort matchen i ett tidigare skede. Jag hade gärna tagit en pinne åtminstone. Det känns tungt just nu men jag är stolt över grabbarna, vi stod upp mot ett väldigt bra lag.