Varbergs Bois förlorade med 1-2 mot BK Häcken

Varbergs Bois reducerade genom en vacker frispark av Robin Tranberg. Men bortalaget var egentligen aldrig nära poäng mot Häcken som vann med 2–1 (1-0).

|

Varbergs Bois, med nyförvärvet Junes Barny från start i anfallet, inledde bäst. Men efter elva minuter stod det 1–0 till BK Häcken.

Anton Liljenbäck bicacletaförsök gick rakt på Jonathan Ursin Rasheed som satte igång en kontring där det blev rörigt i Bois-försvaret.

Häckens vänsterback Leonard Zuta hittade anfallstanken Alexander Söderlund som nickade in ledningsmålet.

Varbergs Bois Stojan Lukic storspelade

Därefter kunde hemmalaget ha utökat ledningen två gånger om. Stojan Lukic stod i vägen vid båda tillfällena. Först en fin räddning på Leo Bengtssons försök innan målvakten fick parera Ahmed Yasins friläge.

Även Gustav Berggren hade chansen att göra Häckens andra mål för kvällen men hans skott gick utanför.

Bois enda riktiga målchans fick Astrit Selmani. Framspelad av Barny hamnade lagkaptenen ur vinkel och skottet räddades av Rasheed.

Istället för chanser framåt läckte Bois bakåt och Grönsvart kan tacka Stojan Lukic att det stannade vid ett insläppt mål.

Yasin hade ett nytt friläge och Daleho Irandust testade från distans men Lukic ville gå till vila med endast uddamålsunderläge.

– Jag fick jobba lite, speciellt i första. Det blev ett par räddningar som jag är nöjd med, sa Lukic till Dplay efter matchen.

Joakim Persson missnöjd med första halvlek mot BK Häcken

I paus var det ord och inga visor från Joakim Persson. Han var sannerligen inte nöjd med första 45.

– Om man inte gör grunderna i fotboll blir det svårt. När det ser ut så här skulle vi inte ens räcka till i Superettan, sa Persson till Dplay.

På presskonferensen sa Persson:

– Jag satsade tyvärr på fel hästar. Jag skulle ha satsat på spelarna som kanske är lite sämre fotbollsspelare men som visar vilja och går ut och vinner andrabollarna. Det finns ett par spelar som får lov att ta lite kritik efter sin första halvlek.

Vilka spelare syftar du på då?

– Det spelar ingen roll nu. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag.

Tränaren gjorde två förändringar. Tashreeq Matthews och Adama Fofana in i stället för Albert Ejupi och Erion Sadiku.

Bois kom ut med en annan energi inledningsvis i den andra halvleken och Junes Barny fick ett läge att kröna sin första match i Bois-tröjan med ett mål. Nyförvärvet dök upp på ett snett inåt bakåt-inspel men avslutet blockerades framför mål.

Istället för 1–1 kom Häckens 2–0-mål kom i den 64:e minuten och gjordes av Leo Bengtsson. Efter en jätteräddning av Lukic dök yttermittfältaren upp på returen la in bollen i öppet mål.

Selmani spelades fram av Matthews till ett vasst läge men Selmanis första touch var svag och Rasheed hann ut för att avvärja.

Det såg ut att gå mot en 2–0-förlust men Robin Tranberg reducerade med en vacker frispark i matchens sista touch. Bois lämnade Hisingen utan några poäng.

– Det hade varit julafton om vi hade fått med oss poäng här. Häcken var det klart bättre laget, summerade Joakim Persson.

Betyg: Spelarbetygen i Varbergs Bois i matchen mot BK Häcken