Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/29

Varbergs Bois besvikelse efter förlusten mot Djurgården

Tre matcher, fortfarande ingen seger.
Det var besvikelse i Varbergs Bois efter nederlaget mot Djurgården.
– Jävligt tråkigt, säger Albert Ejupi.

Varbergs Bois fick motvind direkt mot Djurgården, både bokstavligt och bildligt.

I kulingen på Varberg Energi Arena gav Hampus Finndell Djurgården ledningen med en nick efter 20 minuter och före paus orsakade dessutom Simon Karlsson Adjei en straff. En elvametersspark som Aslak Fonn Witry utökade på.

2–0.

Innan den första halvleken var över reducerade hemmalaget. Oliver Stanisic tråcklade in en hörna.

– Vi bjuder på en straff och vi krånglar dit ett mål. Med lite tur kunde vi krånglat dit ett till i andra halvlek, men i stället åker vi på en omställning. Det gäller att ha marginalerna med sig, summerar manager Joakim Persson.

Bois hade några skapliga lägen till kvittering, men i stället för 2–2 satte Nicklas Bärkroth spiken i kistan med tio minuter kvar.

3–1, vilket blev matchens slutresultat.

– Det är jävligt tråkigt. Vi kommer in i matchen när vi gör 2-1. Vi trycker på i andra halvlek. Från ingenstans gör de 3-1 på oss. Det tar död på ganska mycket och tar hårt på oss, säger mittfältaren Albert Ejupi.

Varbergs Bois har nu spelat tre matcher i allsvenskan. Resultatraden såhär långt? Två förluster och ett kryss.

– Mötena med Djurgården och Elfsborg är sådana matcher som man säger att vi inte ska vinna. Jag tycker att vi är bra i andra halvlek mot Elfsborg. I dag tycker jag det är exakt samma sak. Vi släpper in tre alldeles för billiga mål, speciellt när vi kommer in i matchen. Då kommer trean, precis som mot Elfsborg. Vi måste bli vassare, säger Ejupi.

Redan inför säsongen stod det klart att de grönsvarta skulle få ett tufft spelschema före EM-uppehållet. Varbergs Bois ska har mött Mjällby, Elfsborg och Djurgården och ställs nu mot Östersund, Malmö FF, Hammarby, IFK Norrköping och Häcken.

Både Persson och Ejupi är frågande till hur spelschemat lottats.

– Vi har lyckats med konststycket att få lagen som blev etta, tvåa, trea, fyra, femma, sexa, sjua förra året plus Östersund på bortaplan. Att det ska regna in poäng är att begära för mycket. Men det är klart att vi någon gång vill träffa dagen och slå någon av björnarna, säger Persson.

Ejupi igen:

– Det är tråkigt. Det känns som att de vill att vi ska åka ur innan serien ens har börjat. Men vi kommer ta oss an uppgiften och ge hundra procent i varje match.

Vilka syftar du på med ”de”?

– De som ser till vilka lag vi möter. Vi har åtta tuffa matcher. Ingen förväntar sig att vi ska vinna de matcherna. Skulle vi göra det så är det bonus. Alla lag har dippar och vi har en nu. Förhoppningsvis ändrar vi på det, säger Ejupi.

Fotnot: Det är Svenska Fotbollförbundet som fastställer det allsvenska spelschemat.

Läs mer: Betygen efter nederlaget mot Djurgården

Läs mer: Så var matchen – minut för minut

Läs mer: Varbergs Bois problem är inte spelet utan spelschemat

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här