Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hampus Zackrisson i aktion under Bois-träning inför Blåvitt. Bild: Carl Bolinder
Hampus Zackrisson i aktion under Bois-träning inför Blåvitt. Bild: Carl Bolinder

Varbergs Bois-backen i speciell match mot Blåvitt

Hampus Zackrisson tog sig upp genom akademin och debuterade i Allsvenskan redan som 18-åring för IFK Göteborg.
Nu ställs mittbacken mot klubben han tillhörde i sex år.

Efter smakstarten i måndags väntar nu IFK Göteborg för Varbergs Bois i Allsvenskan under torsdagskvällen. För Hampus Zackrisson innebär det ett kärt återseende.

– Det är klart att det ska bli ska kul. Det är en speciell match eftersom man känner föreningen väl, men i grund och botten är det som vilken match som helst, säger han.

Spelat tre matcher i Blåvitt

Totalt blev det tre inhopp i den blåvita tröjan, innan flyttlasset gick till Degerfors. Inför premiären var Zackrisson en av få i Bois-truppen som kunde stoltsera med Allsvenskan på cv:t.

– Sammanlagt gjorde jag kanske 40 minuter i Göteborg, tre inhopp blev det. Det har inte gett mig någon speciell rutin, säger mittbacken.

Han är inne på sin tredje säsong i Varbergs Bois och känslorna för klubben han tog sina första elitfotbollssteg i har börjat försvinna.

– Det är svårt att svara på vad klubben betyder eftersom det var ett tag sedan jag lämnade. När jag var liten såg man självklart upp till Blåvitt och jag var där i sex år, men det var längesen, så jag har tappat lite av den känslan.

Matchen innebär också att Zackrisson får träffa ett par gamla lagkamrater. Offensiva duon Patrik Karlsson Lagermyr och Tobias Sana spelade han tillsammans med. Dessutom finns tidigare Degerforslagkamraten Sargon Abraham på andra sidan.

– Vi kommer väl hälsa som vanligt, inget mer än så. Som sagt, det kommer nog vara som vilken match som helst.

Slipade på detaljer

Bois har tränat två pass sedan premiärvinsten mot Helsingborg. Under onsdagen slipade Joakim Perssons mannar på detaljer inför vad topptippade Blåvitt kan tänkas erbjuda.

– Vi kommer göra allt för att ta tre poäng. IFK är ett skickligt lag, så det blir viktigt för att oss hålla tätt bakåt och utnyttja vårt presspel. Vi vet att vi är bra i pressen och kommer skapa många chanser, säger Hampus Zackrisson.

För Astrit Selmani blev det ingen träning. Varberg tar inga risker med anfallsstjärnan.

–Vi vill inte irritera knäet mer än vad som behövs. Just nu känns det bra och jag har inte ont, men vi får se hur det blir. Vi kommer ta ett beslut imorgon, säger Selmani.

Varbergs Bois startelva under träningen:

Stojan Lukic – Hampus Zackrisson, Jon Birkfeldt, Joakim Lindner – Daniel Krezic, Albin Winbo, Albert Ejupi, Anton Liljenbäck– Gustaf Norlin, Alibek Aliev, Robin Tranberg

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här