Varbergs Adama Fofana jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Kalmar den 6 juli 2020 i Varberg.
Varbergs Adama Fofana jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Kalmar den 6 juli 2020 i Varberg. Bild: Krister Andersson

Varbergs Bois Adama Fofana matchvinnare mot Kalmar FF i Allsvenskan

Adama Fofana hade bara varit på planen i fyra minuter innan han blev stor hjälte med matchens enda mål mot Kalmar FF. I den 78:e minuten avgjorde inhopparen för Varbergs Bois.

ANNONS
|

I stormen på Varberg Energi Arena såg det länge ut att bli 0–0 mellan Varbergs Bois och Kalmar FF. Men i den 78:e minuten klev Adama Fofana, som precis blivit inbytt, fram och satte avgörandet.

Ett, två och tre försök behövde Bois för att göra 1–0 efter att Fofana vunnit bollen högt upp i banan. Gustaf Norlins skott räddades innan Alexander Johanssons försök på returen blockerades på mållinjen.

– Till slut kom bollen till mig och då var det bara att dra till, säger matchhjälten som gjorde mål med ovana högerfoten.

– När vi missade de två första lägena var jag på väg att sätta mig. När jag såg att Fofana fick den på högern var jag också på väg ner. Men det gick hem, säger Bois-tränaren Joakim Persson skämtsamt.

ANNONS

Fofana kom in istället för Robin Tranberg fyra minuter innan kvitteringsmålet.

– Jocke sa till mig att bara gå ut där och köra. Det spelar ingen roll om man är i startelvan eller på bänken. Det gäller att ta chansen när man får den och det gjorde jag. Jag tackar gud för att jag fick komma in och göra målet.

Matchvinnaren var stolt över med fullträffen, men det spelar ingen roll vem som gör målen.

– Alla i laget kämpade och slet. Det viktigaste är att vi vann med 1–0 och fick med oss tre poäng.

Joakim Persson var självklart nöjd med sitt drag att sätta in ivorianen på vänsterkanten.

– Han har visat att han är i jättefin form på sista tiden och vi behövde någon bolltrygg på mittfältet.

Matchen präglades annars av den hårda vinden och något finlir var det inte, men Bois plockade hem tredje allsvenska trepoängaren i klubbens historia.

– Det känns självklart otroligt skönt. Det var, precis som i derbyt mot Falkenberg, väldigt mycket kamp och vi fick verkligen slita för den här vinsten.

Persson vill dock se ett bättre passningsspel i framtiden.

– Förhoppningsvis kan vi börja styra matcher mer och ta poäng på det sättet. Nu har det blivit väldigt mycket höjddueller och liknande. Jag hoppas att vi får igång någon typ av okej passningsspel.

ANNONS
ANNONS