Varbergs Bois Jon Birkfeldt och IFK Göteborgs Pontus Wernbloom under fotbollsmatchen i Allsvenskan mot IFK Göteborg.
Jon Birkfeldt om att Bois inte gör mål: ”Jag tror att det kanske handlar om orutin.” Bild: MICHAEL ERICHSEN

Varbergs Bois 30 poäng får vänta

Bois föll återigen i en nyckelmatch. Och målet om att nå 30 poäng får vänta.

ANNONS
|

En vinst på söndagen borta mot IFK Göteborg hade tagit Varbergs Bois till de 30 poäng som har varit målet sedan säsongsstart. Men det blev varken tre eller en poäng i nyckelmatchen mot Blåvitt, och det uppsatta målet får vänta tills efter landslagsuppehållet.

– Vi har chockat hela Sverige med de poängen vi har tagit redan. Men det är inte förrän vi har fått in dem som vi kan sätta några andra mål. Hade vi vunnit i dag hade vi nått dem, sade Jon Birkfeldt efter matchen, som fick ett gult kort och därmed blir avstängd nästa match.

Och en poänglös match var inte vad laget ville ha med sig hem efter bortamötet. Chanserna fanns där, menar Birkfeldt, men de fick inte riktigt till det.

ANNONS

– Hur många inlägg hade vi egentligen? Det kändes som vi hade ett 40-tal. Försvarsspelet satte vi, men vi står och sover lite. Vi är väl inte tillräckligt hungriga.

Vad är det som gör att ni inte lyckas göra några mål?

– Många bollar är för långa, resten vinner dem. Vi får inte dit det hela. Jag tror att det kanske handlar om orutin.

Matchen mot IFK Göteborg var den 23:e omgången. Bois har nu sju matcher på sig att plocka tillräckligt många poäng för att säkra det allsvenska kontraktet. Nu väntar ett två veckor långt landslagsuppehåll. Varbergs Bois spelar sin nästa match mot Norrköping söndagen den 18 oktober, hemma på Varberg Energi Arena.

Läs mer: Bois nya bakslag – poänglösa mot IFK Göteborg

Läs mer: Betygen på Varbergs Bois-spelarna i matchen mot IFK Göteborg

ANNONS