Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joakim Persson säger att truppen ska bantas till nästa år, oavsett serie.  Bild: KRISTER ANDERSSON
Joakim Persson säger att truppen ska bantas till nästa år, oavsett serie. Bild: KRISTER ANDERSSON

Varbergs Bois överens med ett nyförvärv inför nästa säsong

Mer än en tredjedel av Allsvenskan återstår. Men redan nu är Varbergs Bois överens med ett nyförvärv inför nästa säsong, i alla fall muntligen.

23 poäng. Så många hade nog ingen vågat hoppas på att Varbergs Bois skulle ha spelat ihop under de första 18 omgångarna av debutsäsongen i Allsvenskan. Men nu står laget med åtminstone några tår kvar i den högsta serien.

– Framförallt kunde vi ju inte tro att vissa lag som vi har under oss skulle ligga där nere. Då tänker jag på AIK och IFK Göteborg i första hand, säger tränare Joakim Persson.

Det har ryktats en del kring Astrit Selmani och klubben har bekräftat att det fanns konkret intresse från Hammarby, men någon flytt har det än så länge inte blivit.

Varbergs Bois trupp ska minskas

Och till nästa år ska en stor trupp bli mindre, oavsett vilken serie det i slutändan handlar om.

– Vi sitter ganska rätt inför nästa år, även om vi behöver skala ner lite. Samtidigt har vi samarbetsklubbar där många av våra spelare får nyttig speltid, säger Joakim Persson.

Om vi bortser från lån och korttidskontrakt så är det framförallt två spelare som fått gott om speltid i Allsvenskan och som har utgående kontrakt, Albert Ejupi och Alibek Aliev.

– Det finns inga diskussioner än så länge, vi lägger ingen energi på det arbetet ännu. Det jobbet drar igång på allvar när säsongen är över eller om den dagen kommer att vi säkrat kontraktet innan omgång 30, säger Persson och fortsätter:

– Vi vet ju dessutom av erfarenhet att Albert (Ejupi) gärna vill vänta innan han bestämmer sig.

Muntligen överens med nyförvärv

Dessutom sitter Hampus Danielsson, Liam Munther, André Boman och Edwin Condrup på utgående kontrakt. En kvartett som samtliga spelar med Varbergs Gif under säsongen.

– Vi såg ju senast att Liam och Boman hade lite lekstuga när Gif gjorde åtta mål och de får gott om speltid och får ta ansvar där.

Däremot flaggar Persson för att Bois redan har ett nyförvärv klart inför nästa säsong.

– Det finns inget påskrivet, men muntligen är vi överens. Vi tror någonstans att vi kan ha hittat ett litet guldkorn, säger Persson som i övrigt är hemlighetsfull:

– Jag kan väl säga att det är inget namn som får dig att hoppa ur stolen, men en spelare som vi tror på.

Läs mer: Så många får komma in på Varberg Energi Arena om maxgränsen höjs

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här