Varberg tappade segern i slutsekunderna

Varberg stod för en av säsongens bästa insatser och segern såg ut att vara hemma. Då förstörde en vad festen i matchens sista spark. – Släpper man ett skott på 94:a minuter så kan det faktiskt gå in, sa Jocke Persson efter matchen.

ANNONS
|

När klockan hade tickat upp till minut nummer 94:a trodde nog ingen förutom Ludvig Fritzson i Östersund på ett oavgjort resultat. Mittfältaren fick iväg ett skott från en dålig vinkel, bollen touchade Jesper Modigs ben och ställde Stojan Lukic i BoIS-målet. 1-1 och en mardrömsavslutning på Varberg Energi Arena.

– Piss så summerar jag det här, sa Stojan Lukic efter matchen och fortsatte:

– Vi ska ha tre poäng idag punkt slut, det finns inget annat. Vi är bättre och vi skapar lägen för minst ett mål till. Bollen touchar Modigs ben och får en konstig skruv, ett skitmål verkligen.

ANNONS

En insats som var värd mer

Tränaren Jocke Persson var inne på samma spår som sin målvakt.

– Det var en fantastiskt kväll för oss förutom att vi inte gör tre eller fyra mål till. Jag tror inte att Stojan behöver göra en enda räddning på 93 och en halv minut men släpper man ett skott på 94:a minuter så kan det faktiskt gå in, sa Jocke Persson.

Varberg skapade otroligt många målchanser och borde som tränaren säger gjort några till men skärpan fanns inte riktigt där.

– Vi kommer två mot en från mittlinjen och lyckas springa offside. Vi nickar över från en halv meter i öppet mål. Sen händer det här sista och det gör det ibland i fotboll, shit happens, sa Persson.

Som att spela på lotto

Varberg började bäst och ägde matchen i långa perioder. Det märktes att ÖFK:s anfallare Jordan Attah Kadiri saknades. Talangen såldes i veckan till Belgien för miljonbelopp och utan honom hade jämtlänningarna svårt att skapa chanser och anföll nästan enbart via sina högt positionerade ytterbackar.

– Vi fick matchen precis dit vi ville. Östersund tryckte fram mycket folk och vi skapade massa möjligheter. Det här var en fantastisk prestation av ett fantastiskt lag, sa Persson.

I minut 46 skrek tränaren och BoIS-bänken på straff när en försvarare enligt dem spelade volleyboll inne i straffområdet. Domaren Fredrik Klitte friade men de grönsvarta behövde inte sura så länge.

ANNONS

Albin Winbo avlossade vänsterbössan och prickade ribban så att hela målet skakade. Bollen gick ner till Daniel Krezic som fick öppet mål och var iskall. BoIS bevakade därefter sin ledning och att kvitteringen skulle komma fanns inte på världskartan.

– Det här var ungefär som att spela på lotto. Du slänger in fem nummer och så ringer de och säger att du har vunnit med sju rätt. Det är ungefär så det var idag, avslutade Persson.

ANNONS