Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gustav Nordh gjorde sitt första mål för Varbergs Bois på ett kyligt Stångby konstgräs.
Gustav Nordh gjorde sitt första mål för Varbergs Bois på ett kyligt Stångby konstgräs.

Ungdomarna tog för sig när Varbergs Bois besegrade division 1-lag

Debuten avklarad för den ena. Målnollan spräckt för den andra. Det var två 2000-talister i Varbergs Bois FC som utmärkte sig på ett kylslaget Stångby konstgräs.
- Roligt att få spela. Det är första gången på den här nivån, säger Viktor Dryselius.

Den unga målvakten är född 2003 och det var aviserat att han skulle få stå mot division 1-laget Torn. Men Philip Mårtensson, med förflutet i Torn, fick börja matchen där Bois tog hem den första halvleken med Simon Karlsson Adjei som enda målskytt.

– Det var bestämt från början att jag skulle få komma in i andra halvlek. Jag skrev kontrakt för inte så länge sen så att få speltid så här tidigt betyder mycket för mig. Jag satsar verkligen på fotbollen. Kul att de tror på mig så mycket och ger mig en hel halvlek, säger Viktor Dryselius.

Bois hade mycket bollinnehav och press. Simon Karlsson Adjei och lagkaptenen för kvällen, Robin Simovic, samarbetade okej på topp, men byttes båda ut till den andra halvleken.

Nordh träffade högerkrysset

In halvvägs kom även backtrion Hampus Zackrisson, Joakim Lindner och Jon Birkfelt. Och på mitten fick vi se en snabb Tashreeq Matthews - och en 00:a som vågade testa skott och lyckades.

2-0 i 57:e minuten var signerat Gustav Nordh med högerfoten rakt upp i högerkrysset.

– Jag fick till en bra träff. Jag kom rättvänd framför deras backlinje som föll tillbaka, sen såg jag att det var öppet i bortre, säger norrlänningen som är fostrad i Piteå IF men anlände till Bois inför den här säsongen från Umeå-gänget Team Thorengruppen.

Målet bröt en barriär för honom.

– Det var mitt första mål i Bois. Så det var kul. Det ger en boost till självförtroendet att få göra mål när man är en offensiv spelare.

När solen gick ner blev det iskallt på idrottsplatsen, men det bet inte på Nordh.

– För mig är det här nästan sommar!

Är det en omställning för dig?

– Klart där jag kommer ifrån är det inomhushallar på vintern. Så det är en omställning att träna ute året om, men jag kan säga att jag trivs jättebra i det här vädret.

Torn stack upp i enstaka kontringar men skapade egentligen bara en enda farlig chans och på Dylan Kosik Sulaimans frispark gjorde Philip Mårtensson en kalasräddning!

I andra halvlek inledde Viktor Dryselius med att ta en nick från Kevin Harletun. Torn hade en del halvchanser men missade oftast.

– Det var inte så mycket annat. Att hålla nollan är alltid skönt, sa Dryselius.

Det blev lite mer tryck från hemmalaget sista kvarten. Alexander Johansson hamnade i dispyt med Torns Ludvig Bergman. Och fick ett andra gula kort. Det kändes som ”Alex” tjötade till sig det hela. Domaren Dino Demo fick också en släng av sleven, även om kommentaren kan ha varit ironiskt fälld.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här