Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tashreeq Matthews. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Tashreeq Matthews. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tashreeq Matthews har störst potential av Varbergs Bois-spelarna på Fifa

Astrit Selmani är bäst i Varbergs Bois och Tashreeq Matthews har störst potential.
Det är omdömet när Hallandslaget finns med på tv-spelet Fifa för första gången.

Varbergs Bois spelar den här säsongen i Allsvenskan för första gången i klubbens historia. Men det är inte bara i det sammanhanget som klubben är nykomling.

Efter steget upp i Sveriges högsta serie finns även Bois med på världens största fotbolls-tv-spel, Fifa.

– Det är normalt för ett lag i Allsvenskan att vara med. Men det är såklart en stor sak. Det är riktigt kul, säger Bois-spelaren Tashreeq Matthews, som spelar en hel del Fifa på sin fritid.

Spelutvecklaren EA Games har betygsatt varje spelare och föga överraskande är det Astrit Selmani som anses vara bäst. Han har 65 i betyg. Max är 99.

– Astrit är den som har gjort mål för oss. En anfallare som gör mål är en bra anfallare. Han är också kapten så då ska han ha högre ”rating”, säger Matthews.

Matthews mest lovande i Bois

Desto mer överraskande är kanske vem som kan bli bäst i framtiden. Spelutvecklaren värderar även potential. I den kategorin är Tashreeq Matthews spelaren som skulle kunna gå längst i sin karriär av alla i Bois. 20-åringen har 61 i betyg, men vid rätt utveckling kan han nå 75.

– För egen del tror jag att det skulle kunna vara ännu högre. Jag skulle kunna ha 80 plus i potential, säger Matthews.

Han fortsätter:

– Alla vill ha en högre ”rating” på Fifa. Ibland är inte Fifa heller rättvist. Jag är inte nöjd med 61, men jag hade 59 på Fifa 20 och nu har jag 61. Så det är en utveckling.

Vilka tycker du har 80 plus-potential i Bois?

– Det är många, och framför allt de yngre. Om man jobbar hårt så tror jag att vem som helst kan bli en 80 plus-spelare.

Spelare som har runt och över 80 i betyg på Fifa 21 är bland andra Milans Zlatan Ibrahimovic (83), Arsenals André Lacazette (83) och Manchester Uniteds Victor Nilsson Lindelöf (80). De bästa spelarna på det nya spelet är Barcelonas Lionel Messi (93) och Juventus Cristiano Ronaldo (92).

Mäter sig med lagkamraterna Le Roux och Ayer

Matthews har förkovrat sig i årets upplaga av tv-spelet, som ges ut i ny version varje år. Han, Luke Le Roux och Keanin Ayer tävlar ibland om vem som är bäst.

– Vi bor tillsammans så när vi spelar vi mot varandra så är det Varberg mot Varberg, säger Matthews, som även tillägger att han är bäst av dem.

När Matthews får bestämma vilket spelsystem och vilka spelare som ska starta för Varbergs Bois skiljer det sig en del från hur hans tränare Joakim Persson brukar formera laget.

– På det här spelet är det mycket bättre för mig att spela med två anfallare. Jag spelar 4–4–1–1 och jag får en fri roll som ”tia”. Då kan jag dribbla, jag kan gå till höger eller vänster eller egentligen göra vad som helst.

Då spelar du dig själv?

– Definitivt. Till hundra procent.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här