Svårt att imponera i storförlust

Inte mindre än fyra provspelare skulle ta chansen för att få kontrakt med Varbergs Bois. Det blev en tuff uppgift.

ANNONS
|

Fotboll: Träningsmatch

Det var matchen då Varbergs provspelare skulle få chansen att visa upp sig. Men i en allt annat än samspelt omgivning var det svårt. Kalle Söderström hade förståelse för läget.

– Jag provspelade för Ängelholm i två matcher där vi "parkerade bussen" efter 0-3 mot Norrby

Kalle Söderström var egentligen den ende i Varbergs lag mot Norrby som kan känna sig säker på en plats i premiären. Resten var bänkspelare, provspelare och U21-spelare.

Då är det svårt för nya spelare att göra sig rättvisa.

– När jag provspelade för Ängelholm så var det i en offensiv position och vi mötte två bra lag så vi parkerade bussen. Det var inte helt lätt att göra sig rättvisa där, sa Kalle.

ANNONS

Nu var det Norrby för hela slanten egentligen genom hela matchen. Även om Bois stack upp några gånger i andra halvlek. Då var det också Söderström som var mannen bakom chanserna.

Först ett långskott i insidan av stolpen.

– Det är alltid lite surt när de inte sitter, men det är ju träningsmatcher inte tävlingsmatcher, sa Kalle.

Han har bra självförtroende efter sina mål under försäsongen.

– Men jag fick en bra yta och hade nog skjutit ändå.

Andra chansen var han mest missnöjd med att ha missat. Viktor Nilsson, den förre lagkamraten, stod för "passningen".

– Hans bakåtspel blev lite för kort och målvakten var felplacerad, men jag fick fel touch på bollen då den fick fel skruv och gick inte mot målet, sa Kalle.

Sedan noterade vi en frispark som Mergim Krasniqi hade problem med.

Passar du på när Elias Andersson inte är med?

– Ha ha, han tar ju alla frisparkar, men som här när det passar med en högerfot vill jag vara med och konkurrera. Men då får jag nog sätta några också, sa Kalle.

Ger en sådan här match något?

– Det är alltid bra att spela. Jag var sliten efter förra helgen och var inte med i torsdags och nu ville jag ut och göra mitt jobb.

ANNONS

Och hjälpa provspelarna kanske?

– Det är svårt för det blir inte samma samarbete med spelare man aldrig spelat med tidigare. Det är lätt att det blir stelt och statiskt.

Så var det också. Norrbys båda första mål kom efter inlägg från kanterna där först Mattias Översjö satte 1–0 och sedan Niklas Savolainen 2–0. Trean var ett skott från straffområdeslinjen som slank in vid sidan om Peter Dahlberg.Målskytt nyss inbytte Alen Krasniqi.

Jörgen Wålemark ville inte betygsätta provspelarna där plötsligt norrmannen Mats Diego Skårdal också fanns med som ytterback.

– Vi behöver några dagar att utvärdera.

Varför spelade ni med bästa laget mot Utsikten och inte mot Norrby?

– Vi möter Norrby i serien och ville spara lite och sedan ville jag att några spelare skulle få längre vila inför träningslägret.

ANNONS