Varbergs målvakt Stojan Lukic deppar under matchen mot Djurgården.
Varbergs målvakt Stojan Lukic deppar under matchen mot Djurgården. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Stojan om det tuffa beslutet

Ett beslut var tvunget att tas, men det var inget som Stojan Lukic ville. - Det gör ont i hjärtat. Jag ville verkligen spela vidare ett år till, säger han.

ANNONS
|

Stojan Lukic kom in i mars som en tilltänkt back up till August Strömberg. Det slutade med att han spelade 19 matcher.

– Med en hel försäsong i ryggen känner jag att det hade gått ännu bättre till nästa säsong, men nu är det som det är. Jag är tvungen att ta beslutet. Man måste ha jobb, familj med sig och det hade jag inte den här gången, förklarar Stojan som hela tiden pendlat från hemmet i Halmstad.

Är det just tiden på vägarna som spelar in?

– Ja. Hade det varit som till Falkenberg, bara lite närmare så...nu blir det 50 minuter upp och 50 minuter ner, och jag är mäklare och har familj. Klart det tar mycket tid.

ANNONS

Behövde inte åka på alla bortamatcher

Han fick löfte från Joakim Persson att han inte behövde åka på alla bortamatcher.

– Men jag vet ju hur jag fungerar. Går jag in för något är det till hundra procent. Sen med Jonas (Gunnarsson) fantastiska målvaktsträningar kom jag ikapp ganska snabbt.

Just nu är det ett definitivt nej från Lukic. Men skulle inte Bois hitta en målvakt så är han beredd att ta sig en funderare i alla fall.

– Skulle det var kaos och någon målvakt är skadad får vi ta en ny diskussion.

Om du skulle få förfrågan om ”riktig” back up, säg sex matcher, vad säger du då?

– Det är en hypotetisk fråga. Jag vet inte. Vi får se. Men jag håller ju igång hela tiden med träning och det var det som gjorde att jag kunde spela i Allsvenskan som 40-åring.

Läs mer: Därför är Bois-målvakten beredd på sömnproblem

ANNONS