Stojan Lukic lämnar Varbergs Bois och lägger av

Till slut har han tagit beslutet. Stojan Lukics comeback mellan stolparna blev bara en säsong lång.
– Han vill fortsätta men det går inte att få ihop med livet utanför fotbollen, säger tränare Joakim Persson.

ANNONS
|

Stojan Lukic kom in sent inför Bois allsvenska debut efter att August Strömberg haft vissa skadeproblem under försäsongen.

Men det som såg ut att bli en backup-lösning slutade med 19 matcher mellan stolparna i Varbergs Bois.

– Man får respektera att det blir så här, jobbet får gå före, säger Joakim Persson ovh fortsätter:

– Samtidigt har han lämnat dörren en liten bit på glänt. Kommer vi in i mars och det skulle hända något så kan han vara behjälplig.

Redan när Lukic anlände var det ett pussel med hans jobb som fastighetsmäklare i Halmstad och till slut går det inte längre att få ihop.

ANNONS

– Stojan blev aktuell enbart för att ”Agge” (Strömberg) hade skadeproblem, sen slutade det med att han stod flest matcher, säger Joakim Persson.

Varbergs Bois jagar ny målvakt

Nu börjar istället en jakt för Varbergs Bois på en ny målvakt.

– Vi måste hitta något nytt, men det är svårt med målvakter. Ska det vara en yngre eller äldre målvakt? Ska det vara en kort- eller långsiktig lösning? Vi är ute och drar i olika trådar och försöker se vad som är ekonomiskt försvarbart. Det går ganska snabbt att se vilka målvakter som är fria, men det handlar ju om pengar också, säger Persson.

Häromveckan stod det dessutom klart att Albin Svensson inte fortsätter med Varbergs Bois. Just nu har man alltså bara en målvakt kontrakterad, men det är inget som oroar Joakim Persson inför träningsstarten 11 januari.

– Vi har tre målvakter i U19-laget som vi behöver kolla av, så det passar ganska bra. Det är stor chans att vi flyttar upp någon av dem upptill, men vem det blir får vi se, avslutar Persson.

Läs mer: Han tjänar mest i Varbergs Bois

Läs mer: Bois bäst i Allsvenskan på att ge speltid till unga

ANNONS
ANNONS