Varbergs Erion Sadiku jublar efter 2-2 mot Elfsborg.
Varbergs Erion Sadiku jublar efter 2-2 mot Elfsborg. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Starka känslor efter Sadikus första fullträff

Han var nära mot AIK, men mot Elfsborg satt hans första allsvenska mål. - Efter målet visste jag inte vad jag skulle göra. Det var så mycket känslor. Man var så glad bara, sa Erion.

ANNONS
|

Erion Sadiku provade både en och två gånger och till slut så satt det där, hans första allsvenska mål betydde 2-2.

– Det var kul. Jag var nära mot AIK, men nu fick jag till det. Jag brukar inte skjuta så mycket, och har fått höra att jag ska våga när jag väl får chansen, fortsatte Sadiku som tyckte att det var en svängig match.

– Första halvlek var vår. Vi vågade hålla i bollen och hitta passningar till anfallare som vi inte gjort i de senaste matcherna.

– Sen i andra så chockade de oss i början. Elfsborg kom ut och gjorde det svårt för oss första femton minuterna. Men sen blir det väldigt svängigt. Det blir mål efter mål och vi hinner inte ta det lugnt, som till exempel efter 2-2. Men vi avslutar ju bra och August gör mål.

ANNONS

Har han gjort det på träning tidigare?

– Nej, han har stannat mest i målburen. Fixar man mål i slutet och grejar poäng till laget tror jag inte det hade spelat någon roll vem som gör målet, men det är extra kul att August får göra det.

Erion Sadiku fick starta matchen och synkade bra på mitten med Albert Ejupi.

– Vi har funkat bra, redan i kvalet (mot Oskarshamn) och även i serien. Men förra året fick jag inte spela så mycket. Nu har jag fått chansen.

Det har även gjort att Varbergs-killen växt mentalt.

– Det hjälper mycket när man får höra från spelare och tränare då man spelat bra. Man får extra självförtroende. Sen försöker jag göra det så bra jag kan när jag får spela.

ANNONS