Varbergs Oliver Stanisic under träningsmatchen mot Tvååkers IF.
Varbergs Oliver Stanisic under träningsmatchen mot Tvååkers IF. Bild: KRISTER ANDERSSON

Stanisic ställs mot laget som inte gav honom kontrakt

Oliver Stanisic börjar på bänken mot sitt gamla lag Örgryte IS. - Det är väl inga speciella känslor. Det ska bli kul att möta dem. Jag var där nyligen så jag känner grabbarna, säger Oliver.

ANNONS
|

Det blev två år för Oliver Stanisic i Örgryte IS, men sedan hamnade han återigen i Varbergs Bois FC. På lördag möts lagen på Håstens IP:s konstgräs, en match som HN sänder på webben.

– Jag kommer inte kommentera vad som sades och inte sades. Varberg kom upp på tapeten och då valde jag att köra här. Jag ville prova på Allsvenskan, säger mittbacken.

Han har inte haft några problem att komma in i det nygamla gänget.

– Det känns inte som man varit borta. Visst det är många nya spelare, men man känner till föreningen och känner mig trygg med ”Jocke” (Persson) och ”Freddan” (Danielsson) som tränare.

ANNONS

De Brito är spelklar

Joakim Persson låter dock Stanisic inleda på bänken. Senaste nyförvärvet Jean Carlos de Brito är spelklar och kommer få cirka en halvtimme mot Öis.

– Noah (Johansson) får en bra möjlighet att visa upp sig mellan (Jon) Birkfeldt och (Anton) Liljenbäck mot ett bra Superettan-lag. Det ingår lite i hans utbildning, säger tränare Persson som är nöjd med försvarsspelet så här långt på försäsongen.

– Vi försvarar oss överraskande bra än så länge. Jag hoppas vi kan bibehålla det mer. Nu möter vi ett lag med mer possession-fotboll i och med att de har Lindomes gamla tränare (Dane Ivarsson), så vi kommer få jaga boll.

Joakim Persson var belåten med andra halvlek mot Öster.

– Offensivt var andra halvlek ett steg i rätt riktning. Större rörelse och fler löpningar ger bollhållaren fler alternativ.

Alexander Johansson startar, liksom Simon Karlsson Adjei.

– Johansson erbjuder lite mer i djupled. Simon har varit borta ett tag, men nu hoppas vi att han kan visa upp sig, säger Persson.

Av olika skäl spelar inte Robin Simovic, Oliver Alfonsi, André Boman, Daniel Krezic, Luke Le Roux, Gideon Mensah och Montander Madjed.

På avbytarbänken börjar: August Strömberg, Joakim Lindner, Robin Tranberg, Keanin Ayer, Juan Carlos de Brito, Gustav Nordh, Tashreeq Matthews, Jakob Lindahl, Oliver Stanisic, Rasmus Cronvall.

ANNONS

Bois har ytterligare två platser lediga i truppen. Två nyförvärv är på ingång.

– Det börjar närma sig. De är ett bättre flygplan bort, säger ”Jocke” Persson.

Så startar Bois: Philip Mårtensson - Adama Fofana, Noah Johansson, Jon Birkfeldt, Hampus Zackrisson, Anton Liljenbäck - Albin Winbo, Victor Karlsson - Alexander Johansson, Albin Mörfelt - Simon Karlsson Adjei.

Läs mer: Här ser du matchen

ANNONS