Stanisic nickade Bois till årets första seger på övertid

Det satt hårt inne, men till slut fick Varbergs Bois hål på Östersund för andra gången i söndagens drabbning. I den 92:a matchminuten nickade nyss inhoppande Oliver Stanisic in 2–1 och seger.
– Ja, vad fan hände där? Andra målet i rad dessutom, jag känner inte igen mig själv, skrattar matchvinnaren.

ANNONS
LocationÖstersund||

Varberg hamnade dock i underläge nästan direkt. På en hörna efter åtta minuter var först Patrick Kpozo nära att helt fritt få nicka precis framför mål innan en Boisförsvarare fick pannan på bollen för ytterligare en ÖFK-hörna.

Men återigen var Boisförsvaret på hälarna och när Noah Sonko Sundberg fritt fick skarva bollen mot mål störtade Ronald Mukiibi fram och stötte in ledningsmålet mellan benen på Jean Carlos de Brito som vaktade den bortre stolpen.

– En miserabel inledning med 0–1 på en fast situation igen. Det kulle kunna knäcka de flesta lagen i den situationen som vi är i men killarna visar mot både Djurgården och Elfsborg att de kommer tillbaka och i dag kommer vi tillbaka och vänder på steken och får med oss tre poäng som är oerhört viktigt, säger manager Joakim Persson.

ANNONS

Bois reste sig

Robin Simovic fick en jättechans till att kvittera bara några minuter senare efter att han stångat undan Erik Haugen och peggat upp för ett volleyavslut i bortre delen av straffområdet. Anfallaren lyckades dock inte få bollen förbi Aly Keita i ÖFK-målet.

Varberg kom in mer och mer i matchen och kvitteringen kom inte alls ologiskt efter dryga halvtimmen. Jean Carlos de Brito slog en frispark från höger och vid straffpunkten nådde Ryan Moon högst och skarvade in bollen i bortre hörnet för 1–1.

Simovic skapade ett farligt läge vid en hörna, men ingen medspelare var på plats för att stöta in skarven. I stället kontrade ÖFK direkt och Blair Turgott kom till ett farligt avslut som gick tätt utanför stolpen.

Lobbnick på tillägstid avgjorde

Matchbilden med ett spelförande Bois fortsatte i andra halvlek, men trots chanser för Tashreeq Matthews och en inhoppade Albin Mörfeldt kunde bortalaget inte överlista Aly Keita.

Åtminstone inte förrän Mörfeldt slog ett fint inlägg på stopptid som letade sig fram till inhoppande Oliver Stanisic, som mest agerade targetspelare, som med en smart nick styrde in bollen tillbaka i främre burgaveln och gav Bois alla tre poäng.

– Jag fick direktiv att jag skulle ta över (Albin) Winbos roll men vi hade så mycket tryck att jag kände att jag ville vara lite av gubben i lådan i boxen och de tappade markeringen på mig vilket var skönt, säger Stanisic och fortsätter:

ANNONS

”Vill bidra det jag kan”

– Jag har sagt tidigare att jag vill vara med och bidra så mycket jag kan. Får jag inte starta, vilket jag inte fick i dag, så vill jag ta chansen och försöka bidra så mycket jag kan om jag kommer in. Sedan ska jag inte sticka under stolen med att det är otroligt skönt att ta med sig tre poäng när det är 80 mil hem. Så då är det en skön resa hemåt, säger.

Manager Joakim Persson menar att hans lag satte sig i en onödig sits genom att inte göra mål på alla målchanser som uppstod, men var glad över att laget tog sin första seger i år.

– Vi har tre, fyra lägen som vi normalt sett måste göra mål på alla. Det är öppet mål på tre av dem och vi skjuter över, vi skjuter rakt på och vi skjuter målvakten rakt i ansiktet. Med tanke på prestationen så kändes det som en oerhört välförtjänt seger, säger Persson och fortsätter:

– Jag är mer imponerad över hur vi reser oss och tar oss an matchen och att det någonstans är vi som efter 1–1 går för seger och presterar. Så det tycker jag är oerhört imponerande av killarna. Tar vi alla som är inhoppare som alla kommer in och bidrar extremt mycket som gör att det blir pricken över i:et.

ANNONS

Läs mer: Moon spräckte sin målnolla: ”Glad att kunna hjälpa laget”

Läs mer: Flera starka betyg efter första Boissegern – här är betygen

ANNONS