Astrit Selmani får fortsätta vara på sidlinjen.
Astrit Selmani får fortsätta vara på sidlinjen. Bild: Krister Andersson

Selmani fortsatt skadad – missar Varbergs Bois möte med Hammarby i Allsvenskan

Derbyvinsten är glömd sedan länge menar Jocke Persson. Nu fokuserar Varbergs Bois fullt ut på Hammarby. Och det gör man fortsatt utan anfallsstjärnan Astrit Selmani.

ANNONS
|

Första allsvenska segern i klubbens historia – mot Hallandsrivalen Falkenbergs FF.

Varbergs Bois, numera i toppen av Allsvenskan, fick en skaplig start på veckan i och med 3–1-segern på Varberg Energi Arena i måndags.

– Det är klart att vi är glada över det, men det är glömt nu. Vi hann inte njuta särskilt länge. Vi har lämnat det bakom oss och nu är det Hammarby som gäller, säger Bois-tränaren Jocke Persson.

Trög start i Allsvenskan för Hammarby

Ja, Hammarby som är en av förhandsfavoriterna till SM-guldet, väntar på Tele 2 Arena.

Bajen har dock inte visat mästartakter inledningsvis i Allsvenskan. Stockholmarna ligger tolva med fyra inspelade poäng. Dessutom åkte laget ur Svenska cupen under förra veckan.

ANNONS

– De kommer troligtvis inte in med samma självförtroende som de hade i cupmötet i vintras (5–1 till Hammarby). Samtidigt finns det nog mycket revanschlusta hos dem efter några plumpar i inledningen av säsongen. Troligtvis kommer de sätta ett högt tempo direkt och då gäller det att vi är med, säger Persson och fortsätter:

– Det är ju ett extremt offensivt lag, så det är viktigt att ligga rätt i defensiven och sedan ta chansen när vi väl får den. Ytorna kommer förmodligen att finnas där för oss.

Skadeläget är det samma som tidigare. Lagkaptenen och anfallsstjärnan Astrit Selmani, som blivit ersatt på bästa möjliga sätt av Alexander Johansson, dras fortsatt med sin knäskada och har därför inte tränat.

– Det närmar sig i alla fall. Det är betydligt bättre, så förhoppningsvis ska han kunna träna lite lätt till helgen. Vi får se hur knäet reagerar på det så får vi se om chansen finns mot Kalmar på måndag.

ANNONS