Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robin Book jublar med Gustaf Norlin och Astrit Selmani efter Varbergs Bois 3-1 mål Bild: KRISTER ANDERSSON
Robin Book jublar med Gustaf Norlin och Astrit Selmani efter Varbergs Bois 3-1 mål Bild: KRISTER ANDERSSON

Selmani fixade tre poäng och present till sin farsa

Astrit Selmani, 23, var glödhet och sköt Bois riktigt nära nytt kontrakt.
- Det ska vara klart nu, men vi är inte nöjda. Vi ska ha fler poäng, säger han.
Efter sitt hattrick tog han hand om matchbollen, vilket blev en Fars dag-present till pappa Driton.

Astrit Selmani stack innan säsongen ut hakan och sa att han skulle göra tio mål i Allsvenskan. Det löftet infriades mot ”Bajen”.

– Jag har inte tvekat på det jag kan göra och nu står jag på tolv mål, säger Astrit Selmani efter den galna 5-2-segern mot Hammarby.

Astrit gav sitt Bois en tidig ledning när Gideon Mensahs frispark hamnade hos Gustaf Norlin som smart spelade i sidled till honom.

Selmani ökade även på till 2-0 från straffpunkten sedan Junes Barny fått med sig en något billig straff i första halvleken.

Hattricket fullbordades i 86:e minuten när Selmani styrde in ett skott från inhopparen Keanin Ayer.

– Mitt första hattrick i Allsvenskan, vilken dag. Bollen får pappa (Driton). Han följer varje match och det blir hans present, det är ju Fars dag, säger Astrit Selmani.

Varbergs Bois var på sitt bästa humör. Men när Hammarbys Mohammed Jeahze drog på sitt andra gula kort och blev utvisad - blev det märkligt nog ängsligt i leden.

– Det roliga är att vi är jävligt bra före utvisningen, sen jävligt dåliga i tio minuter. Det blir panik och man är lite rädd att tappa. Vi lär oss vecka in och vecka ut. Man måste kunna stänga matcher även om man är en man mer, säger Astrit Selmani.

HammarbyIF fick straff

På övertid av första halvleken fick Hammarby straff när Hampus Zackrisson, trots mycket tid, styrde ner bollen med armen. Aron Johansson reducerade och det fick tränaren Joakim Persson att höja rösten i pausen.

– I fem av sex matcher har vi suttit och bölat på domarna. Idag fick vi med oss allt och lite till. 2-0 och utvisning. Sedan tar det roliga slut. Vi kissar på oss fullständigt, säger Joakim som tillsammans med övriga ledarstaben och Selmani hade en konferens innan de gick in i omklädningsrummet.

– Vi fick inte släppa taget utan måste fortsätta framåt. Vi får inte gå in för att försvara oss, det är där vi har förlorat - när vi backat hemåt, säger Astrit.

En nyckel till seger var att Joakim Persson startade med både Robin Book och Albert Ejupi på mittfältet - och båda gjorde mål. När Book slog in Gustaf Norlins snett inåt bakåt passning till 3-1 fick Bois vind i seglen igen. Men det tog knappt en minut innan Gustaf Ludwigson gjort sitt åttonde mål för säsongen, efter att ha drivit förbi både Joakim Lindner och Gideon Mensah.

Albert Ejupis 4-2, hans första allsvenska mål, dödade matchen och Varbergs Bois kunde andas ut.

– Det var svajigt fram till 4-2 och kunde ha slutat hur som helst. Första 30 är det bästa vi gjort, menar Joakim Persson.

Det gick inte att ta miste på hur viktig segern var.

– Allt vi fått emot oss innan så är väl det här en stor godispåse från förbundet. De tre poängen är livsviktiga och det är väl 99 procent klart, det som ingen trodde - att vi skulle hänga kvar, säger ”Jocke” Persson.

Selmani erkänner att läget har varit prekärt.

– Det har varit tufft när vi inte fått de vinsterna vi behövt. Vi har haft oflyt och inte kommit upp i prestation, men idag kom vi upp i arbetsmängd vilket lönar sig.

Läs mer: Här är HN:s betyg på Boisspelarna efter storsegern

Läs mer: Junes Barny om straffsituationen

Läs mer: Simon Carlssons krönika efter matchen

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här