Efter 28 omgångar är det allsvenska kontraktet klart. Här kan du minnas alla matcher som Varbergs Bois spelat under sin debutsäsong i Allsvenskan.

Bild: PETTER ARVIDSON

Succéstarten i Skåne

0
Helsingborg-Varbergs Bois 0-3
När den efterlängtade premiären till slut kunde spelas gick allt precis som alla Boisare hade drömt om. Ett stukat Helsingborg kunde inte stå emot energiska bortaspelare och Astrit Selmani inledde Allsvenskan med två mål och en assist i sin debut.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Sent avgörande i hemmapremiären

0
Varbergs Bois-IFK Göteborg 1-2
För första gången spelades det allsvensk fotboll på Varberg Energi Arena, men utan publik. Varbergs Bois tog ledningen men IFK Göteborg vände och tog en av endast två segrar på seriens inledande 19 omgångar. Patrik Karlsson-Lagemyr avgjorde med bara minuter kvar och i slutsekunderna missade Robin Tranberg ett gyllene läge. ”Jag vet inte hur jag missar målet. Den ska sitta”, sa han till HN efter matchen.

Reserverna lurade mästarna på poäng

0
Malmö FF-Varbergs Bois 2-2
Bara tre dagar efter förlusten mot ”Blåvitt” väntade blivande mästarna MFF i tredje matchen på mindre än en vecka. Då skickade Joakim Persson ut de spelare som inte fått chansen i de två sista matcherna. Resultatet? En poäng som kunde ha varit tre, men Isaac Kiese Thelin kvitterade med knappa tio minuter kvar. Storstjärnan Anders Christiansen visades ut i första halvlek. ”Jag ser att han kommer med ett sträckt ben och är förberedd”, sa Alexander Johansson.

Det historiska derbyt

0
Varbergs Bois-Falkenbergs FF 3-1
Det historiska derbyt på Varberg Energi Arena inföll tidigt på säsongen. Det var en snackis på stan och folk tippade både Bois och FFF som vinnare. Men Allsvenskans nykomling, ”lillebror”, körde över ”storebror”. Alexander Johansson (född och uppvuxen i Falkenberg) satte Bois i förarsätet när han tåfjuttade in 2-0-målet. ” Det var ett fantastiskt mål från början till slut”, sa Alexander Johansson. 3-0 stod det till hemmalaget efter en timmes spel. FFF:s Edi Sylisufaj reducerade i 75:e minuten och slutresultatet blev 3-1. Samtidigt hyllades en trogen Boisare och laget tog farväl av den bortgångne supportern Jonas ”Mullis” Rosell.
Bild: MAXIM THORE

Inte nära poäng i Stockholm

0
Hammarby-Varbergs Bois 1-0
Det hårda matchandet började ta ut sin rätt och förlusten mot Hammarby kunde ha varit klart större än uddamålet. August Strömberg gjorde flera fina räddningar och i andra halvlek kom den stora kvitteringschansen för Anton Liljenbäck. ”Jag ser att målvakten är på väg åt ett annat håll men där där står såklart en Hammarbyspelare som räddar bollen på mållinjen till hörna”, sa Liljenbäck.

Superinhoppet frälste Bois i nyckelmatchen

0
Varbergs Bois-Kalmar FF 1-0
Adama Fofana hade bara varit på plan i fyra minuter när han gjorde matchens enda mål mot Kalmar FF. Efter en rörig situation med flera avslut från hemmalaget tryckte Fofana in bollen med högern (!). ”När vi missade de två första lägena var jag på väg att sätta mig. När jag såg att Fofana fick den på högern var jag också på väg ner. Men det gick hem”, sa Joakim Persson.
Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Slappt försvarsspel förstörde dagen

0
Örebro-Varbergs Bois 1-0
Chanser fanns för poäng mot Örebro, men i slutändan fälldes Bois av ett svagt försvarsspel när Agon Mehmeti kunde göra matchens enda mål. ”Vi blir bolltittande hela laget. Ände hade vi snackat om att inte släppa till en sådan situation i femmetersområdet”, sa Jon Birkfeldt. Comebackande Astrit Selmani hade sedan den gyllene chansen för kvittering men missade mål från knappt något avstånd alls.

Straffspark i slutminuterna avgjorde nykomlingsmötet

0
Varbergs Bois-Mjällby 1-0
Åtta månader hade gått sedan båda lagen firade på Påskbergsvallen som nya allsvenska lag. Matchen var ingen fantastisk historia, men på stopptid gick Gustaf Norlin ner efter en armbåge från Moses Ogbu. Astrit Selmani klev fram och satte matchens enda mål från straffpunkten. ”Det var underbart att avgöra. En av de skönaste segrarna på länge”, sa Selmani.
Bild: CARL SANDIN

Ny sen straff - ny sen poäng

0
Varbergs Bois-AIK 2-2
På nytt fick Bois straff i slutminuterna och på nytt blev det mål av Selmani, den här gången betydde det kvittering. Annars minns nog många Stojan Lukic grova tavla när han felbedömde en långboll som studsade över honom och gav Henok Goitom öppet mål till 0-1. Men Bois var det klart bättre laget sett över 90 minuter.
Bild: JOSEFINE LOFTENIUS

Skadekris gjorde det jobbigt mot ”Peking”

0
IFK Norrköping-Varbergs Bois 2-0
Med tre mittbackar borta och flera andra skavanker blev det en väldigt tuff bortamatch mot Norrköping. Det var egentligen aldrig nära någon bortapoäng. ”Vi kommer ut bra och ifrån deras presspel och kommer till bra lägen via inlägg. Sen visar Norrköping varför de leder serien”, sa Joakim Persson.
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Hjälten som ingen hade tippat

0
IF Elfsborg-Varbergs Bois 3-3
I en konstig allsvenska hände konstiga saker det här året. För andra gången på kort tid fick vi se en målvakt göra mål i slutsekunderna. Den här gången August Strömberg som knoppade in 3-3 på stopptid. ”Bollen kommer mot mig och sen har jag ingen aning vad som händer, alla bara började skrika”, sa Strömberg efteråt.

Sena avgöranden en vana för Bois

0
Varbergs Bois-Östersund 1-1
Än en gång skulle vi få se ett sent avgörande, men den här gången gick det emot Varbergs Bois. Bois var totalt överlägset och borde ha vunnit stort men hade bara 1-0 när klockan gick in på stopptid. Då satte Ludwig Fritzon 1-1 via Jesper Modigs ben. ”Piss så summerar jag det här”, sa Stojan Lukic.

Den tunga starten förstörde kvällen

0
Varbergs Bois-Djurgården 1-2
Bois hade två kanonlägen att ta ledningen, istället gjorde Djurgården både ett och två-noll. Det andra på en straff efter en misslyckad hemåtpass från Jon Birkfeldt. ”Det var olyckligt från min sida men sådant händer”, sa mittbacken. Han fick personlig revansch sen med sin reducering men närmare än så kom inte Bois.

Stark comeback mot succélaget

0
Sirius-Varbergs Bois 3-3
Sirius var laget på allas läppar under den här delen av säsongen och såg ut att vinna även mot Varbergs Bois. 3-1 med kvarten kvar räckte dock inte för i den 91:a minuten kvitterade Astrit Selmani efter assist från unge Rasmus Cronvall. ”Kul för Rasmus som fick göra sin första poäng i Allsvenskan. Jag unnar honom verkligen den”, sa Selmani.

Trögstartat när matchen väl startade

0
Varbergs Bois-BK Häcken 1-3
En försenad matchstart då gästerna fastnat i trafiken hjälpte föga, Bois stod ändå och sov inledningsvis. ”Det är precis som vi måste få två i nacken för att visa att vi kan spela fotboll”, sa Joakim Persson. Bois bästa tid i matchen kom vid 1-2 där man hade flera lägen för kvittering innan Häcken stängde fajten.
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Chanlöst i returen på Hisingen

0
BK Häcken-Varbergs Bois 2-1
För andra gången på fyra dagar väntade Häcken för Bois och den här gången var det klasskillnad, trots att segern blev mindre stor. Häcken kunde ha lett med 4-0 i paus och trots en fin frisparksreducering från Robin Tranberg var poängen aldrig nära. ”Jag satsade tyvärr på fel hästar. Jag skulle ha satsat på spelarna som kanske är lite sämre fotbollsspelare men som visar vilja och går ut och vinner andrabollarna”, sa Joakim Persson.

Vinstsviten bruten till slut

0
Varbergs Bois-Örebro 2-1
Åtta raka matcher utan seger, så lång blev sviten för Varbergs Bois. För efter ett underläge växte hemmalaget och vände matchen till seger i den andra halvleken. Nyförvärvet Junes Barny gjorde sitt första mål i den grönsvarta tröjan när han nickade in segermålet. ”Jag tror du förstår hur vi känner det. Det är bara lycka. Fantastiskt”, sa Barny.

Lysande andra halvlek från Bois

0
Varbergs Bois-Sirius 2-0
Utspelade i 45 minuter, sen en magisk andra halvlek. Sirius spelade fullständigt ut Bois i första halvleken, men skapade inte jättemycket. När sedan andra halvlek drog igång tog Bois tag i taktpinnen. Mål från Gustaf Norlin och Astrit Selmani betydde andra raka segern. ”Vi kämpar och krigar för varandra. Vi kom ut som ett helt annat lag i den andra halvleken”, sa Junes Barny.
Bild: MAGNUS LEJHALL

Kaffe, kaka - Tredje raka

0
Mjällby-Varbergs Bois 2-3
En märklig match blev det på Listerlandet. Bois ledde tidigt med 2-0 och hade full kontroll. Men i den andra halvleken tog Mjällby över totalt och vid 2-2 kändes en bortapoäng som en halv seger. Men då kom en kontring och en ovan matchhjälte när Albin Winbo satte sitt första mål för säsongen. ”Jag har knappt tagit in det än. Det var ren eufori när det hände. Otroligt kul och det betyder väldigt mycket”, sa Winbo

Segersviten bröts abrupt i derbyt

0
Falkenbergs FF-Varbergs Bois 2-0
För första gången på väldigt länge fick Varbergs Bois gå in i ett derby mot Falkenbergs FF som favoriter. Men den här torsdagen var det FFF för hela slanten. Bois skapade knappt någonting och i den andra halvleken var det total stiltje framför FFF-målet. ”Personligen tycker jag att jag valde fullständigt fel hästar. Jag hade två elvor och jag valde fel”, sa Joakim Persson.

Tveksam straff fällde avgörandet

0
Varbergs Bois-Helsingborgs IF 1-3
När matchen stod och vägde fick Helsingborg en ytterst tveksam straff i slutet av första halvlek. Efter det reste sig aldrig Varbergs Bois och i andra halvlek var gästerna klart bättre. ”Det blir någon form av desperationsfotboll i andra halvlek. Vi lyckas egentligen inte”, sa Joakim Persson.
Bild: SUVAD MRKONJIC

En viktig poäng mot bottenkonkurrenten

0
Kalmar FF-Varbergs Bois 1-1
Just då var spelare och ledare i Varbergs Bois inte speciellt nöjda med en poäng mot Kalmar. Men i efterhand var det viktigt att hålla avståndet neråt. Återigen var domarna i fokus efter att Bois ledningsmål dömts bort. Istället fick Jon Birkfeldt bli poängräddare när han kvitterade i andra halvlek. Efter matchen anmäldes också Joakim Persson, men friades av disciplinnämnden. ”Jag sa till honom att han borde skämmas och det står jag för”, sa Persson.

Erlingmarks pangnick betydde tung förlust

0
IFK Göteborg-Varbergs Bois 1-0
Blåvitt skapade inte mycket. Inte mycket alls. Men matchens enda mål gjordes likväl av hemmalaget efter ett vackert nickmål av August Erlingmark. I andra jagade Bois kvittering men trots flera lägen kom det inget mål. ”Jag missade en hundraprocentig chans, igen. Jag kommer in i bra lägen, jag är där men den vill inte in”, sa Robin Tranberg.

Två klassmål sänkte skrälldrömmen

0
Varbergs Bois-IFK Norrköping 1-3
Före matchen varnade Joakim Persson för Norrköpings individuella skicklighet. Så rätt han skulle få. Jonatan Levi satte tre mål varav två var riktiga pärlor. Selmani stack emellan med en reducering men det här var IFK Norrköpings match. ”Jag tycker att det är det bästa laget som vi har mött och det som skiljer åt är kvaliteten som Norrköping visar”, sa Persson.

En viktig poäng i ösregnet

0
Varbergs Bois-IF Elfsborg 0-0
Det var gästerna som stod för målchanserna på Varberg Energi Arena, men några mål blev det aldrig. Den allra bästa chansen hade Rasmus Alm i slutsekunderna av första halvlek, men han chippade utanför stolpen. ”Vi visste att det skulle bli krig från minut ett till 90”, sa Hampus Zackrisson.

Straffen som alla såg - utom domaren

0
AIK-Varbergs Bois 1-0
Den stora snackisen efteråt var såklart straffsituationen på stopptid. En hel arena plus alla i soffan där hemma såg att Gustaf Norlin tacklades ner i straffområdet. Alla såg det, utom huvuddomare Niklas Ekberg. ”I 99 fall av 100 så blir det straff i en sådan situation men det här var väl nummer 100”, sa Norlin. Matchen var annars väldigt chansfattig och Bois skapade nästan ingenting.

Överkörning och återbäring för felaktiga domslut

0
Varbergs Bois-Hammarby 5-2
Om domsluten gått emot Bois under en längre tid var det nu dags får lite återbetalning. En väldigt billig straff och en tveksam utvisning lade grund för de tre poängen, tillsammans med ett taggat hemmalag såklart. Bois var bra den här söndagen och det blev tre mål från Astrit Selmani som tog med sig matchbollen. ”Bollen får pappa (Driton). Han följer varje match och det blir hans present”, sa skyttekungen.
Bild: JOHAN AXELSSON

Kontraktet klart efter storseger

0
Östersund-Varbergs Bois 0-4
Motiverade till tusen satte Varbergs Bois full fart direkt. Ledning efter tre minuter och 2-0 redan i paus. Östersund verkade ha checkat ut för säsongen och det var rena defileringen under slutkvarten. Två nya mål av Selmani som gick upp i ensam skytteligaledning.