Rasmus Cronvall ska vara utlånad från Varbergs Bois till Tvååker under vårsäsongen.
Rasmus Cronvall ska vara utlånad från Varbergs Bois till Tvååker under vårsäsongen. Bild: KRISTER ANDERSSON

Rasmus Cronvall lånas ut till Tvååker

Rasmus Cronvall ska få sin speltid i division 1 under våren. Varbergs Bois har lånat ut anfallaren till Tvååker.

ANNONS
|

Rasmus Cronvall, 19, har visat framfötterna både i division 3 och division 2 med Varbergs Gif.

Under vårsäsongen får Varbergs Bois-anfallaren, som gjorde sex allsvenska framträdanden i fjol, känna på hur det är att spela i division 1. Men den här gången är det Tvååkers IF som gäller. Låneavtalet sträcker sig till sommaren där Bois har möjlighet att kalla tillbaka honom.

– Det är viktigt att få speltid i den fasen som han befinner sig i, då är det viktigt att få spela seniormatcher på en nivå han aldrig tidigare spelat på. Om han kan ta en plats i Tvååker, prestera och göra en hel del mål så är det utvecklande. Då kommer han desto närmare Varbergs Bois också, säger Bois manager Joakim Persson.

ANNONS

Persson fortsätter:

– Och är det så att vi skulle få en eller två skador på den positionen så är han bara tio minuter från att plockas hem. Vi sitter på mandatet på honom och vet vad han kan, men just nu anser vi att det kanske finns två, tre spelare som går före honom. Vi har bara åtta matcher fram till uppehållet och de har ungefär 15.

Ser du att han hade haft svårt att få speltid i Bois i inledningen av den här säsongen?

– Annars hade vi inte lånat ut honom. Då hade vi lånat ut Robin Simovic istället.

Cronvall är den andra Bois-anfallaren på kort tid som lånas ut. Nyligen blev det även klart att Alexander Johansson ska representera Brage till sommaren.

Att Varbergs Bois har möjlighet att låna ut yngre spelare till just en grannklubb ser Persson som en stor tillgång.

– För spelare som Cronvall, Nils Bertilsson och Liam Munther är det ovärderligt att spela seniormatcher på en väldigt hög nivå utan att flytta från staden. Det är en nivå som i princip alla våra spelare har startat sina karriärer på. Alla kan inte gå in i en allsvensk A-trupp som 17-åringar, slå igenom som 18-åringar och vara utlandsproffs som 19-åringar. Det är väldigt få procent som kan göra det, säger Persson och fortsätter:

ANNONS

– Att skaffa sig erfarenhet och grundstenar i en grannklubb som håller såpass hög nivå tycker vi är fantastisk möjlighet. Vi är extremt nöjda med samarbetet med Tvååker och vi hoppas att det ska växa ytterligare.

Samtidigt har Joakim Persson tidigare berättat att han väntar på två nyförvärv till från utlandet. Den ena av dem är anfallare.

– Det är det. Det har vi varit tydliga med. Jag hoppas de landar på torsdag eller fredag, säger han och tillägger:

– Och det är inte Björndahl som det ryktats om i media, säger Persson och syftar på att sajten FotbollDirekt under tisdagen uppgav att ÖSK-anfallaren Erik Björndahl skulle vara aktuell för Varbergs Bois.

ANNONS