Joakim Persson ser fram emot matchen mot Mjällby.
Joakim Persson ser fram emot matchen mot Mjällby. Bild: KRISTER ANDERSSON

Prestigekamp väntar mellan kompisarna Persson och Lantz

Varbergs Bois Astrit Selmani väntas starta i nykomlingsmötet där Albin Winbo kan få en specialroll. Samtidigt blir det en tränarduell mellan två polare. - Man får väl det i nacken nästa midsommar om man förlorar, säger Joakim Persson.

ANNONS
|

Varbergs Bois laddar om efter 0-1-förlusten mot Örebro SK. För motståndet står Mjällby AIF och Joakim Persson tror matchen kommer få derbykaraktär.

– Vi känner varandra så pass bra. Mjällby påminner lite om oss själva. De är fysiskt starka, bjuder inte på så mycket, kan spela fotboll när det ges möjlighet och har spetsspelare som kan kliva fram när det behövs, säger Bois tränare och fortsätter:

– De har en fin period bakom sig, även om de fick en tung start med två förluster plus att Göteborg rånade dem i 94:e minuten. Efter det har de fyra segrar och två cupmatcher. Det är ett jävligt tufft motstånd, men vi ska försöka slå hål på ballongen.

ANNONS

Selmani från start

Astrit Selmani hoppade in och spelade 21 minuter senast. Nu kliver han in från start.

– Det ser ut som han är sugen i alla fall, menar Persson.

Den ende rödflaggade spelaren är Jesper Modig som sydde ett par stygn i huvudet i samband med ÖSK-matchen.

– Vi trodde han kom undan med hjärnskakning, men det finns ändå tendenser så vi är försiktiga med honom. Han testade jogg och löpning idag, känner han sig bra är han aktuell för att träna inom kort.

Mjällbys tränare Marcus Lantz känner Joakim Persson sen lång tid tillbaka.
Mjällbys tränare Marcus Lantz känner Joakim Persson sen lång tid tillbaka. Bild: PETTER ARVIDSON

Albin Winbo kan eventuellt få kliva ner i backlinjen ute till vänster.

– Jag spelade vänsterback i en U21-träningsmatch mot Falkenberg så jag har testat på det lite. Det kändes okej, bättre än jag trodde för att vara första gången, säger Albin.

Joakim Persson är lite lurig kring Winbo.

– Det får vi se i morgon. Han spelar innermitt så mycket kan jag lova. Sen kan vi kanske få med honom i vissa grejer i spelet där han hamnar i andra positioner. Han har en fin vänsterfot som vi ska försöka nyttja.

För rookien Albin Winbo är nästan varje motståndare ny - men inte Mjällby.

– De har väl fem sex gubbar kvar sen vi mötte dem i division 1 (med Tvååker). Sen har de väl värvat spelare som varit på allsvensk nivå i flera år, så det har inte gjort sin resa på samma sätt som vi tycker jag, säger Albin.

ANNONS

För Bois blir det förstås viktigt att studsa tillbaka direkt efter en förlust.

– Det är superviktigt för självförtroendet och här hemma ska vi vara starka, säger Winbo.

Albin Winbo tycker att Bois har gjort en annan slags resa än Mjällby AIF.
Albin Winbo tycker att Bois har gjort en annan slags resa än Mjällby AIF. Bild: KRISTER ANDERSSON

Extra prestige blir det mellan tränarna då Joakim Persson och Marcus Lantz är bra polare. De har spelat ihop i bland annat Hansa Rostock och brukar fira midsommar.

– Klart han vill komma hit och vinna, men vi har mött varandra förr och för dagen skiter man vilken som är tränare i andra laget, men visst det är trevligt att han kommer på besök, säger ”Jocke”.

Är det han som vinner lekarna på midsommar?

– Allt som har med lekar gör vi med barnen, det är inte hoppa i säckar och sån skit. Vi sitter och njuter vi grillen.

Så såg startelvan ut på träningen

August Strömberg - Joakim Lindner, Jon Birkfelt, Hampus Zakrisson - Keanin Ayer, Luke Leroux, Albin Winbo, Anton Liljenbäck - Gustaf Norlin, Astrit Selmani, Robin Tranberg

ANNONS