Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Premiären blev en match som passade återvändaren Ejupi

Han hade kunnat spela solskensfotboll i Asien just nu. I stället avklarade Albert Ejupi en andra raka allsvensk premiär med Varbergs Bois FC.
- Helt ärligt, det hade jag faktiskt inte trott för ett halvår sedan, men nu är jag här och ska ge allt för laget, säger han.

På ett regnpiskat Strandvallen fick Varbergs Bois med sig 0-0 mot Mjällby AIF. Det var ingen match att skriva hyllningsord om.

– En typisk premiärmatch. En massa krig och inget skönspel direkt, men vi var väl inställda på det. Planen var okej, men den blev sämre ju längre matchen gick, fortsätter Albert Ejupi.

Efter fjolårets säsong med Bois hade mittfältaren från Kristianstad bestämt sig för att söka sig vidare.

– Det fanns intresse från andra klubbar. Jag var inställd på spel utomlands. Det fanns faktiskt ett lag i Asien, ett storlag, men det var mycket med corona också, så det lockade inte.

I stället blev det en återkomst i regnrusk till Sölvesborg. Albert gjorde en säsong i Mjällby i division 1, då var laget nära att åka ut. Nu spelar Ejupi för ett lag som har ungefär samma målsättning som ifjol.

– Vi ska försöka ta de 30 poängen vi snackat om. Nu tog vi en poäng i alla fall och får ta det därifrån. Det var en svår match som vi lika gärna kunde ha vunnit, men det var inte så många målchanser. Då får man fajtas och kriga, säger Ejupi.

Joakim Persson, som tog plats bredvid covid-19-sjuke Christian Järdlers vikarie Alf Westerberg på presskonferensen, var nöjd med käket som Bois åt i Bromölla inför premiären (kyckling) och den poängen man till slut fick med sig från Blekinge.

– En klassisk premiär med väder och vind. Det är väl två gräslag egentligen, men det har inte blivit så många gräsmatcher än. Första tio är okej, sen tar Mjällby över till 30:e minuten då vi kommer tillbaka och jämnar ut lite. Men vi ska vara ärliga och säga att det regnade inte målchanser där ute, säger Persson.

Strömberg använde både huvud och fötter

Målvakten August Strömberg fick använda både fötter och huvud vid ett par tillfällen då han vikarierade som libero. Han stoppade även Jacob Bergströms fina möjlighet i tionde minuten. Bergström fick en chans till med mer än halvtimmen spelade. Han snuvade Jon Birkfelt och balanserade på kortlinjen, rundande Strömberg - men där täckte Joakim Lindner vaket.

För Bois del glimtade Albin Mörfelt till på högerkanten ibland och även Adama Fofana på andra kanten, men laget hade svårt att få in bollen i straffområdet.

Anton Liljenbäck hittade in från högerkanten vid ett tillfälle men bollen var för hög för Fofana att få på en riktig nick. Sedan hade Liljenbäck själv ett avslut efter samarbete mellan Albert Ejupi och Albin Winbo.

– Andra halvlek är jag mer nöjd, där är vi bättre. Mjällby får inte knacka runt bollen på kanterna. Det känns som vi är laget som går för tre poäng - ändå är vi inte i närheten. Vi har en halvchans och Mjällby en bra nick, plus när Bergström snor bollen i första. Men en pinne borta mot Mjällby, det är en bra start för vår del, tycker Joakim Persson.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här